Orientální nudlová polévka s horkou Uzená kachna Prsa
Trochu jde dlouhou cestu. K tomu, aby tato senzační orientální nudlová polévka pro 4 stačila jen jedno uzené kachní prsa.
Ingredients
Vyléčit:
2 kachní prsa
30 g mořské soli
30 g měkkého hnědého cukru
(Podává 4)
12 sušených hub shitake
1 červený prst chilli
2 stroužky česneku
2,5 cm čerstvého kořene zázvoru
půl malého savojského zelí
6 jarních cibulek
1 lžíce sezamového oleje
1 lžička soli
2 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce Mirin
1 badyán
1 balení čerstvých jemných vaječných nudlí
Preparation
Horké uzení kachních prsou je s Bradley Smoker hračkou.
Prsa se obvykle dodávají v párech, takže vykuřte alespoň jeden pár a zbyde spousta na tenké krájení a konzumaci za studena.
Pro 2 kachní prsa budete potřebovat lék 30 g mořské soli smíchaný s 30 g měkkého hnědého cukru - Masovou stranu zvlášť a lehce potřete po kůži, poté zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu působit.
Rozbalte a dobře opláchněte a poté úplně osušte kuchyňským papírem.
Předehřejte skříň Bradley na 100 °C /225 °F a přidejte do stohu biskety z třešňového dřeva.
Suchá prsa položte na drátěnou mřížku Bradley a pod ní ve skříňce mějte odkapávací tác.
Horký kouř po dobu 2 hodin, poté vyjměte, zabalte do fólie a nechte odstát, zatímco budete připravovat polévku.
Nejprve si připravte zeleninu.
Velkoryse zakrýt 12 sušených hub shitake ve vroucí vodě a nechte hodinu stát; jemně nakrájet 1 červený prst chilli; oloupeme a nakrájíme nadrobno 2 stroužky česneku; oloupat a nakrájet 2,5 cm čerstvého kořene zázvoru; plátek půl malého savojského zelí na 1 cm proužky (vyhození jádra zelí); umýt a oříznout 6 jarních cibulek a nakrájejte diagonálně na 1 cm kousky.
Jakmile jsou shitake nasáklé, vyjměte je a nakrájejte.
Zarezervujte si tekutinu.
Za použití vařící vody, vývaru ze shitake a kvalitního kuřecího vývaru 1 litr vývaru.
Nyní přidejte 1 lžíce sezamového oleje do velkého woku a za stálého míchání opékejte chilli, zázvor a česnek po dobu 1 minuty.
Zalijte vývarem společně s 1 lžička soli; 2 lžíce světlé sójové omáčky; 1 lžíce Mirin nebo rýžové víno; a 1 badyán.
Přiveďte k varu a přidejte nakrájené zelí a houby shitake, vařte další 3 minuty a přidejte 1 balení čerstvých jemných vaječných nudlí a a na tenké plátky nakrájené uzené kachní prso.
Po 2 minutách stáhneme z plotny a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Rozdělte do 4 hlubokých, nahřátých mís a ihned podávejte.
Třešeň
Dřevo
Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.
Shop Now