alt="Smoked duck"

Nejlépe uzený Kachna Recept



Ať už vychováváte domácí kachny nebo je lovíte jako mnozí v zimních měsících, máme recept, který bude titrávat oči a zabarvit váš jazyk!

Duck nabízí odvážnější chuť než jiná drůbež, jako je krůta nebo kuře. Proto tolik lidí jako to kouřilo.

Dalším důvodem, proč je kachna pro kuřáka jídla dokonalým krmivem, je to, že jsou turisttnější než ostatní ptáci. Jak dobře víte, obsah tuku si zachovává vlhkost a absorbuje kouřovou chuť lépe než libové maso.

Tento recept funguje dobře jak pro domácí i divoké kachny. Ať už máte po ruce cokoli (ať už je to Mallard, Wood, Cannie nebo Speck), by mělo fungovat, pokud to není ultra-lean. Zde je několik rychlých doporučení, než se dostaneme do masa věcí.

Ingredients

Lék:

3 polévkové lžíce (45 ml) Bradleyho cukrové kúry

2 lžičky (10 ml) koření na drůbež

2 lžičky (10 ml) cibulových granulí nebo prášku

1 lžička (5 ml) papriky

1 lžička (5 ml) šalvěje – rozetřená

1 lžička (5 ml) majoránky

1 lžička (5 ml) tymiánu

1 lžička (5 ml) bílého pepře

1 lžička (5 ml) česnekových granulí nebo prášku

2 bobkové listy, nakrájené na tenké proužky nůžkami (naposledy posypat)

Preparation

Včasná příprava (jeden týden):

Lék

Kachnu (kachny) omyjte a odstraňte přebytečný tuk z těla zevnitř i zvenčí, ponechte kůži.

Dobře propíchněte prsa a stehna.
Ve velké nádobě smíchejte výše uvedenou kúru a potřete ptáka zevnitř i zvenku.

Umístěte víko na vytvrzovací nádobu a nechte vytvrdit 6 dní v chladničce. Během vytvrzování všechny povrchy znovu mnohokrát přetřete.

Závěrečná příprava (jeden den venku):

Kachny dobře opláchněte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.

Vyplňte tělesnou dutinu zmačkanými novinami zabalenými do papírových ručníků.

Nyní kachnu zabalte do papírových ručníků a znovu zabalte do novin. Pod kachnu položte papírovou utěrku a noviny, aby absorbovaly tekutiny.

Uchovávejte přes noc v lednici.

Kouření kachny (ráno):

K zajištění kachny použijte řeznický provázek. Ptáčka buď zavěste, nebo umístěte do udírny tak, aby prsy směřovaly dolů (doporučujeme použít pevný S háček k zavěšení ocáskem nahoru. Umožňuje snazší proudění kouře do tělní dutiny).

Vysušte kachnu v udírně Bradley bez kouře po dobu jedné hodiny při 140 °F. Smyslem toho je zbavit se vlhké pokožky.

Nyní jste připraveni na kouření. Při nejnižší možné teplotě kachnu uďte asi tři hodiny pomocí vybraného dřeva (ovoce, ořech). Zvyšte teplotu na 150 °F a pokračujte v kouření další tři hodiny.

Vaření kachny (večer):

V předehřáté kuchyňské troubě na 350 °F umístěte kachnu na vyvýšený drátěný rošt uvnitř pánve. Pánev by měla být hluboká alespoň jeden palec, aby sbírala rozpuštěný tuk.

Zakryjte hliníkovou fólií a pečte, dokud vnitřní teplota ptáka nedosáhne 170 ° F. Možná budete chtít zkontrolovat propečenost obou prsou a stehen pro případ, že se vaše trouba peče na jedné straně tepleji než na druhé.

Doufáme, že si tento recept užijete stejně jako my.