Honey Orange Smoked Turkey Legs Recipe

Med oranžový kouřil Turecko nohy Recept



Nemusíte čekat na díkůvzdání jíst krůtu. Turecko nohy jsou skvělou volbou pro rodinnou večeři. Mají jemné a vlhké maso, plné chuti.

Poznámka: Pro tento recept budete potřebovat jednu speciální složku: léčba sodíka na bázi sodíku zvaná Pink Salt, Praha Powder nebo Insta Cure č. 1.

Ingredients

6 krůtích stehýnek (každá 1 až 1 ½ libry)

4 litry (1 galon) vody

¾ šálku medu

¾ šálku hrubé soli (mořské nebo košer)

1 PL růžové vytvrzovací soli (Pražský prášek nebo Insta Cure č.1)

Kůru (odstraňujte na nudličky škrabkou na zeleninu) a šťávu z 1 pomeranče

4 Celý hřebíček

4 bobule nového koření, lehce rozdrcené stranou sekáčku

2 bobkové listy

2 tyčinky skořice (každá 3 palce)

1 lžíce celého černého pepře

Bikety s příchutí Bradley

Preparation

Připravte lák: Smíchejte 2 litry vody, med, sůl, nakládací sůl, pomerančovou kůru a šťávu, hřebíček, nové koření, bobkové listy, tyčinky skořice a kuličky pepře ve velkém hrnci. Přiveďte k varu na vysoké teplotě, šlehejte, aby se rozpustila sůl a cukr. Odstraňte z ohně a přidejte zbývající 2 litry vody. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, poté chlaďte do úplného vychladnutí.

Krůtí paličky opláchněte v cedníku pod studenou tekoucí vodou. Propíchněte kůži ze všech stran jehlou.

Přidejte krůtí paličky do nálevu a ujistěte se, že jsou zcela ponořené. Můžete je přidržet pomocí jídelního talíře nebo znovu uzavíratelného plastového sáčku naplněného ledem. Paličky dáme na 48 hodin do lednice.
Když jste připraveni udit, sceďte paličky a vyhoďte lák. Odstraňte a vyhoďte veškeré ulpívající koření. Vysušte paličky papírovými utěrkami.

Nastavte si Bradley Smoker a předehřejte na 250 °F. (Rád kouřím krocana s třešní)

Paličky položte na drátěné rošty v udírně. Udit krůtí stehýnka do tmavě hnědé a velmi měkké (3 až 4 hodiny). Hledáte vnitřní teplotu 170 °F na teploměru s okamžitým odečtem.

Nelekejte se (naopak – buďte hrdí), když je maso pod slupkou narůžovělé: To je chemická reakce na kúru a kouř. Podávejte horké nebo při pokojové teplotě.

Recept od: Steven Raichlen

Foto s laskavým svolením Richarda Dalletta