Kuřecí stehna a gnocchi s uzenými houbami a červené papriky
Podařilo se mi dostat do kuřáka tři pinty různých hub a dva nádherné červené papriky. Výsledkem je, že jsem dostal krásné jídlo a velmi jednoduchý recept: kuřecí stehna a noky s uzenými houbami a červené papriky. Zde je to, co budete potřebovat.
Ingredients
4 velká kuřecí stehna
1 půllitr houby shitake
1 pinta nakrájených hub baby bella
1 půllitr celé hlívy ústřičné nebo žampionů
2 velké červené papriky
1 PL slaninového tuku
1 polévková lžíce oživý olej (nejlépe s rozmarýnem)
2 šálky chicken stock (více po ruce)
1 balení 16 uncí gnocchi
10 uncí fresh baby špenát
1 až hlehký krém
2 lžíce cutřený česnek
2 větvičky fresh rozmarýn
Sůl a pepř na dochucení
Preparation
Nechte nejprve uzené houby a papriky. Všechny houby nechte celé, kromě stonků shitake, protože mohou ztvrdnout.
Poté usekněte hlavu, odstraňte semínka a červené papriky rozčtvrťte. Rozložte je se všemi houbami na jeden stojan v udírně nastavené na 220ºF nad jablečným dřevem asi 90 minut.
Papriky by měly ztratit svůj zářivý červený odstín a slupka by měla být trochu svraštělá. Houby by měly vypadat trochu vysušené a tmavší barvy, ale žádná z podnosů by neměla vypadat, jako by byla smrštěná. Koneckonců, nedehydrujeme, pouze kouříme.
Po dokončení vyjměte z udírny a vychladněte a celou várku můžete jistě dát do lednice pro pozdější použití. Uložte je do uzavřené plastové nádoby a uchovávejte v lednici, dokud se nerozhodnete tento pokrm připravit.
Dokonalá kombinace těstovin, hub a kuřecího masa
Ve velké pánvi rozpusťte slaninu, máslo nebo olivový olej. Přidejte jednu polévkovou lžíci prolisovaného česneku a při prskání vložte do kuřecích stehen. Postačí trocha kuřecího vývaru, protože chceme v pánvi udržet trochu vlhkosti a zabránit tomu, aby se vše rozstřikovalo.
Ujistěte se, že jste rozvinuli každé stehno tak, aby každé bylo co nejplošší a co nejvíce v jedné vrstvě v pánvi. Horní stranu osolte a opepřete, pokud chcete, nechte spodní stranu zhnědnout, otočte a opakujte.
Jakmile jsou hotové, rozdělte jednu ze snítek rozmarýnu rovnoměrně po horní části klacku a přiklopte na pánev poklici. a stáhněte pánev z ohně.
Byliny, které dělají ten rozdíl
Ve větším rendlíku nebo talířku rozehřejte rozmarýnový olivový olej a druhou lžíci prolisovaného česneku tak, aby sotva prskaly. Přidejte noky a na středním plameni rovnoměrně opékejte. DeLallo je můj oblíbený, protože mají správnou hustotu a nejsou příliš těžké,
Zhruba v polovině přidejte listy z druhé snítky rozmarýnu, občas zamíchejte, aby polštářky získaly pěknou barvu, nikoli sytě hnědou. Chceme jen pěknou směs toastově hnědé a krémově žluté brambory.
Jakmile jsou noky tam, kde je máte rádi barevně, přidejte uzené žampiony a papriky a asi hrnek kuřecího vývaru. Míchejte, aby se to spojilo a trochu zvedněte oheň na hořáku.
Čas na kuře
Vezměte kuřecí stehna, nakrájejte je na hrubo a přidejte je také do pánve, spolu s veškerou tekutinou a odřezky na dně pánve.
Znovu promíchejte, podle potřeby přidejte trochu kuřecího vývaru, aby směs zůstala v malém množství tekutiny, a poté přidejte hustou smetanu.
Nakonec položte špenát navrch - použil jsem všechnu velkou, 10-uncovou plastovou vanu baby špenátu od Organic Girl - položte vršek na pánev a nechte špenát zavadnout, možná pět minut.
Nakonec by v pánvi mělo být tak akorát tekutiny, aby se spojila se škrobem z noků. Ve výsledku byste měli skončit s pěkně omáčkovým pokrmem, ne příliš sypkým, ne příliš hustým.
Připraven jít
Podávejte s hustým francouzským chlebem a máte syté jídlo, které není ani příliš těžké, ani příliš lehké. Takový, jehož kouřové odlesky dodávají bohatství tomu, co by jinak bylo průměrným kastrolem.