Chicken Thighs and Gnocchi with Smoked Mushrooms & Red Peppers

Kuřecí stehna a gnocchi s uzenými houbami a červené papriky



Podařilo se mi dostat do kuřáka tři pinty různých hub a dva nádherné červené papriky. Výsledkem je, že jsem dostal krásné jídlo a velmi jednoduchý recept: kuřecí stehna a noky s uzenými houbami a červené papriky. Zde je to, co budete potřebovat.

Ingredients

4 velká kuřecí stehna

1 půllitr houby shitake

1 pinta nakrájených hub baby bella

1 půllitr celé hlívy ústřičné nebo žampionů

2 velké červené papriky

1 PL slaninového tuku

1 polévková lžíce oživý olej (nejlépe s rozmarýnem)

2 šálky chicken stock (více po ruce)

1 balení 16 uncí gnocchi

10 uncí fresh baby špenát

1 až hlehký krém

2 lžíce cutřený česnek

2 větvičky fresh rozmarýn

Sůl a pepř na dochucení

Preparation

Nechte nejprve uzené houby a papriky. Všechny houby nechte celé, kromě stonků shitake, protože mohou ztvrdnout.

Poté usekněte hlavu, odstraňte semínka a červené papriky rozčtvrťte. Rozložte je se všemi houbami na jeden stojan v udírně nastavené na 220ºF nad jablečným dřevem asi 90 minut.


Papriky by měly ztratit svůj zářivý červený odstín a slupka by měla být trochu svraštělá. Houby by měly vypadat trochu vysušené a tmavší barvy, ale žádná z podnosů by neměla vypadat, jako by byla smrštěná. Koneckonců, nedehydrujeme, pouze kouříme.

Po dokončení vyjměte z udírny a vychladněte a celou várku můžete jistě dát do lednice pro pozdější použití. Uložte je do uzavřené plastové nádoby a uchovávejte v lednici, dokud se nerozhodnete tento pokrm připravit.

Dokonalá kombinace těstovin, hub a kuřecího masa

Ve velké pánvi rozpusťte slaninu, máslo nebo olivový olej. Přidejte jednu polévkovou lžíci prolisovaného česneku a při prskání vložte do kuřecích stehen. Postačí trocha kuřecího vývaru, protože chceme v pánvi udržet trochu vlhkosti a zabránit tomu, aby se vše rozstřikovalo.

Ujistěte se, že jste rozvinuli každé stehno tak, aby každé bylo co nejplošší a co nejvíce v jedné vrstvě v pánvi. Horní stranu osolte a opepřete, pokud chcete, nechte spodní stranu zhnědnout, otočte a opakujte.

Jakmile jsou hotové, rozdělte jednu ze snítek rozmarýnu rovnoměrně po horní části klacku a přiklopte na pánev poklici. a stáhněte pánev z ohně.

Byliny, které dělají ten rozdíl

Ve větším rendlíku nebo talířku rozehřejte rozmarýnový olivový olej a druhou lžíci prolisovaného česneku tak, aby sotva prskaly. Přidejte noky a na středním plameni rovnoměrně opékejte. DeLallo je můj oblíbený, protože mají správnou hustotu a nejsou příliš těžké,

Zhruba v polovině přidejte listy z druhé snítky rozmarýnu, občas zamíchejte, aby polštářky získaly pěknou barvu, nikoli sytě hnědou. Chceme jen pěknou směs toastově hnědé a krémově žluté brambory.

Jakmile jsou noky tam, kde je máte rádi barevně, přidejte uzené žampiony a papriky a asi hrnek kuřecího vývaru. Míchejte, aby se to spojilo a trochu zvedněte oheň na hořáku.

Čas na kuře

Vezměte kuřecí stehna, nakrájejte je na hrubo a přidejte je také do pánve, spolu s veškerou tekutinou a odřezky na dně pánve.

Znovu promíchejte, podle potřeby přidejte trochu kuřecího vývaru, aby směs zůstala v malém množství tekutiny, a poté přidejte hustou smetanu.

Nakonec položte špenát navrch - použil jsem všechnu velkou, 10-uncovou plastovou vanu baby špenátu od Organic Girl - položte vršek na pánev a nechte špenát zavadnout, možná pět minut.

Nakonec by v pánvi mělo být tak akorát tekutiny, aby se spojila se škrobem z noků. Ve výsledku byste měli skončit s pěkně omáčkovým pokrmem, ne příliš sypkým, ne příliš hustým.

Připraven jít

Podávejte s hustým francouzským chlebem a máte syté jídlo, které není ani příliš těžké, ani příliš lehké. Takový, jehož kouřové odlesky dodávají bohatství tomu, co by jinak bylo průměrným kastrolem.