Chicken Satay With Killer Peanut Sauce

Kuřecí satay S omáčkou zabijáka



Naučte se, jak vyrobit tento kuře satay s arašídovou omáčkou od nuly.

Ingredients

Kuřecí marináda:

 10 kuřecích stehen nakrájených na 1” kousky

½ Šálek vody

½ Šálek sójové omáčky

2 lžíce cukru

6 stroužků česneku - mleté

Arašídová omáčka:

1 šálek arašídového másla

¼ Šálek rýžového octa

½ Šálek sójové omáčky

4 PL medu

2 PL čerstvého strouhaného zázvoru

1PL rybí omáčky

4 stroužky česneku - nastrouhané

½ ČL chilli vločky

161 ml plnotučného kokosového mléka

Preparation

Začněte namáčením špejlí. Dejte je do vody, zatímco se vaše kuře marinuje. Nyní v misce smícháme ingredience na marinádu. Přidejte kuře a dobře promíchejte. Marinujte 1 hodinu, ale nejlépe přes noc, pokud můžete. Věř mi!!

Vyjměte kuře z marinády a napíchejte je (mělo by být zhruba ¾ plný). Umístěte na tác nebo talíř, který lze přikrýt, nebo se připravte ihned k vaření!

Přidejte přísady na arašídovou omáčku do malého hrnce, prohřejte a promíchejte metličkou. Hotovo!

Kuře pečte na kouřícím rozpáleném grilu. by mělo být několik minut na každou stranu. Podávejte s arašídovou omáčkou, limetkami, koriandrem, sekanými arašídy...a pivem...Budete to milovat!!

Recept od: Cory Walby - Testovací kuchyně sobotní noci