Kuřecí satay S omáčkou zabijáka
Naučte se, jak vyrobit tento kuře satay s arašídovou omáčkou od nuly.
Ingredients
Kuřecí marináda:
10 kuřecích stehen nakrájených na 1” kousky
½ Šálek vody
½ Šálek sójové omáčky
2 lžíce cukru
6 stroužků česneku - mleté
Arašídová omáčka:
1 šálek arašídového másla
¼ Šálek rýžového octa
½ Šálek sójové omáčky
4 PL medu
2 PL čerstvého strouhaného zázvoru
1PL rybí omáčky
4 stroužky česneku - nastrouhané
½ ČL chilli vločky
161 ml plnotučného kokosového mléka
Preparation
Začněte namáčením špejlí. Dejte je do vody, zatímco se vaše kuře marinuje. Nyní v misce smícháme ingredience na marinádu. Přidejte kuře a dobře promíchejte. Marinujte 1 hodinu, ale nejlépe přes noc, pokud můžete. Věř mi!!
Vyjměte kuře z marinády a napíchejte je (mělo by být zhruba ¾ plný). Umístěte na tác nebo talíř, který lze přikrýt, nebo se připravte ihned k vaření!
Přidejte přísady na arašídovou omáčku do malého hrnce, prohřejte a promíchejte metličkou. Hotovo!
Kuře pečte na kouřícím rozpáleném grilu. by mělo být několik minut na každou stranu. Podávejte s arašídovou omáčkou, limetkami, koriandrem, sekanými arašídy...a pivem...Budete to milovat!!
Recept od: Cory Walby - Testovací kuchyně sobotní noci