How To Make Smoked Turkey

Jak udělat kouř krocan



Hledáte perfektní uzenou krůtu pro další díkůvzdání? Máme vás zakryté!

Ingredients

Krocan:

12 až 16 lb čerstvé nebo mražené krůty

2 PL řepkového oleje

Pro solný roztok:

½ šálku worcesterské omáčky

⅓ šálek hnědého cukru

1 šálek košer soli

2 PL uzené papriky

1 PL česnekové soli

1 PL černého pepře

1 PL cibulového prášku

1 ČL drceného rozmarýnu

1 ČL tymiánu

1 ČL pepře

Preparation

Ujistěte se, že je krůta rozmrazená a odstraňte droby. Vezměte 5 galonový kbelík a přidejte do něj 3 galony vody.

Přidejte všechny ingredience solanky a vše míchejte, dokud se vše nerozpustí.

Vložte krůtu do kbelíku prsy dolů a ujistěte se, že je zcela pokryta nálevem.

Zakryjte kbelík a vezměte ho do lednice. Nechte to tam přes noc sedět.

Vyjměte krocana z kbelíku a osušte. Vezměte řepkový olej a potřete jím celé krůtí maso. Položte krůtu na mřížku prsy nahoru.

Nastavte teplotu udírny na 225 °F (105 °C) a předehřejte ji.

Umístěte krůtu do udírny pomocí pekanových bisket.

Vařte a uďte krůtu po dobu 3 až 4 hodin a poté nastavte udírnu na maximální teplotu 320 °F (160 °C) a počkejte, dokud nedosáhne vnitřní teploty 165 °F (74 °C). U této části je kouření nepovinné, jen si pamatujte, že čím déle budete kouřit, tím silnější bude chuť – pro mě obvykle stačí první 4 hodiny kouře.

Vyjměte z udírny a před podáváním nechte 30 minut odležet.