Jak udělat kouř krocan
Hledáte perfektní uzenou krůtu pro další díkůvzdání? Máme vás zakryté!
Ingredients
Krocan:
12 až 16 lb čerstvé nebo mražené krůty
2 PL řepkového oleje
Pro solný roztok:
½ šálku worcesterské omáčky
⅓ šálek hnědého cukru
1 šálek košer soli
2 PL uzené papriky
1 PL česnekové soli
1 PL černého pepře
1 PL cibulového prášku
1 ČL drceného rozmarýnu
1 ČL tymiánu
1 ČL pepře
Preparation
Ujistěte se, že je krůta rozmrazená a odstraňte droby. Vezměte 5 galonový kbelík a přidejte do něj 3 galony vody.
Přidejte všechny ingredience solanky a vše míchejte, dokud se vše nerozpustí.
Vložte krůtu do kbelíku prsy dolů a ujistěte se, že je zcela pokryta nálevem.
Zakryjte kbelík a vezměte ho do lednice. Nechte to tam přes noc sedět.
Vyjměte krocana z kbelíku a osušte. Vezměte řepkový olej a potřete jím celé krůtí maso. Položte krůtu na mřížku prsy nahoru.
Nastavte teplotu udírny na 225 °F (105 °C) a předehřejte ji.
Umístěte krůtu do udírny pomocí pekanových bisket.
Vařte a uďte krůtu po dobu 3 až 4 hodin a poté nastavte udírnu na maximální teplotu 320 °F (160 °C) a počkejte, dokud nedosáhne vnitřní teploty 165 °F (74 °C). U této části je kouření nepovinné, jen si pamatujte, že čím déle budete kouřit, tím silnější bude chuť – pro mě obvykle stačí první 4 hodiny kouře.
Vyjměte z udírny a před podáváním nechte 30 minut odležet.