Smoke Roasted Whole Chicken

Kouř opékané celé Kuře

Dan Shahin

Alternativa ke klasické pečínce.

Ingredients

1 celé kuře

150 g nesoleného másla, pokojové teploty

SUCHÁ SOLÁNKA:

3 lžíce mořské soli

1 lžíce měkkého hnědého cukru

4 snítky tymiánu nebo tymiánu citronového, listy odstraněné

1 ČL mletého černého pepře

1 lžička česnekového prášku

1 citron, nastrouhaný

Preparation

Metoda:

Smíchejte všechny přísady suché solanky v hmoždíři s tloučkem nebo mlýnkem na koření a rozdrťte na jemný prášek. Suchou solnou směs vetřete do kuřete opravdu dobře a ujistěte se, že je dobře pokryté uvnitř i venku. Kuře položte na mřížku na tác, aby se zachytila případná šťáva, a nechte odkryté v lednici 4–8 hodin.

Kuře potřete po celém povrchu kuchyňským papírem a odstraňte co nejvíce vlhkosti.

Kůži kuřete jemně vypáčte z masa a celé maso potřete nesoleným máslem. Tím se kuře při pečení rozpustí a podlévá.

Nastavte udírnu na 110C a jakmile se teplota zvýší, zapněte uzení. Pro kuře používáme dřevěné biskety Hickory, ale můžete si vybrat, které biskety s příchutí Bradley chcete.

Přidejte kuře do udírny s tácem na mřížce níže, aby se zachytily všechny kapky a šťávy, a uďte 3–4 hodiny, dokud nebude vnitřní teplota 75 °C.

Bílý ořech
 Dřevo

Biskety Hickory pro kuřáky Bradley

Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.

Shop Now