Kouř opékané celé Kuře
Alternativa ke klasické pečínce.
Ingredients
1 celé kuře
150 g nesoleného másla, pokojové teploty
SUCHÁ SOLÁNKA:3 lžíce mořské soli
1 lžíce měkkého hnědého cukru
4 snítky tymiánu nebo tymiánu citronového, listy odstraněné
1 ČL mletého černého pepře
1 lžička česnekového prášku
1 citron, nastrouhaný
Preparation
Metoda:
Smíchejte všechny přísady suché solanky v hmoždíři s tloučkem nebo mlýnkem na koření a rozdrťte na jemný prášek. Suchou solnou směs vetřete do kuřete opravdu dobře a ujistěte se, že je dobře pokryté uvnitř i venku. Kuře položte na mřížku na tác, aby se zachytila případná šťáva, a nechte odkryté v lednici 4–8 hodin.
Kuře potřete po celém povrchu kuchyňským papírem a odstraňte co nejvíce vlhkosti.
Kůži kuřete jemně vypáčte z masa a celé maso potřete nesoleným máslem. Tím se kuře při pečení rozpustí a podlévá.
Nastavte udírnu na 110C a jakmile se teplota zvýší, zapněte uzení. Pro kuře používáme dřevěné biskety Hickory, ale můžete si vybrat, které biskety s příchutí Bradley chcete.
Přidejte kuře do udírny s tácem na mřížce níže, aby se zachytily všechny kapky a šťávy, a uďte 3–4 hodiny, dokud nebude vnitřní teplota 75 °C.
Bílý ořech
Dřevo
Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.
Shop Now