Uzené kuře Bruschetta Recept
Ingredients
12-15 cherry rajčat
2 Uzená vykostěná kuřecí prsa
1 ČL sušeného oregana
1 ČL sušené majoránky
1 ČL sušeného tymiánu
1 ČL rozmarýnu
1 ČL sušené šalvěje
1 svazek čerstvé bazalky
1 francouzský bagetový chléb (nakrájený na plátky)
2 PL balzamikové glazury
2 oz smetanový sýr jehněčího sekáčku
3 PL olivového oleje
4 PL balzamikového octa
2 lžíce másla
Použité vybavení:
P10 Bradley Smoker
Mk4 teploměr s okamžitým čtením
Skládací stůl Bradley
Mixér na mletou kávu nebo hmoždíř s tloučkem
2 listy alobalu
Nastavení kuřáka Bradley:
Doba vaření: 90 minut
Teplota: 226ºF nebo 107 °C
Dřevo: Šalvěj
Doba kouření: 60 minut
Preparation
Nastavte Bradley Smoker na uvedená nastavení.
Pomocí mixéru na mletou kávu nebo hmoždíře rozdrťte následující ingredience na prášek. 1 ČL sušeného oregana, 1 ČL sušené majoránky, 1 ČL sušeného tymiánu, 1 ČL rozmarýnu, 1 ČL sušené šalvěje. Nalijte koření do sklenice, kterou použijete na ochucení kuřete a rajčat.
Kuřecí prsa okořeníme ze všech stran v koření a vložíme do Bradley Smoker. Nastavte časovač na 60 minut. Jakmile je kuře uzené 60 minut, vyjměte ho z udírny.
Pomocí 2 listů fólie položte kuře na střed fólie. Poté na kuře přidejte 2 lžíce olivového oleje a kuře pevně zabalte do fólie. Zvyšte teplotu Bradley Smoker až na 260ºF. Umístěte zpět do udírny, dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 165ºF. (asi dalších 30 minut).
Rajčata nakrájíme na malé kousky a dáme do misky, já jsem k nakrájení rajčat použil multifunkční kráječ zeleniny. Tip: Toto zařízení šetří čas a čištění. Dále nakrájejte uzená kuřecí prsa na malé kousky a přidejte do mísy. Přidejte trochu více kořenící směsi na kuřecí maso a rajčata. Nyní přidejte 2 lžíce olivového oleje, 4 lžíce balzamikového octa a promíchejte.
Pokud vaše francouzská bageta ještě není nakrájená, udělejte to. Každý kousek chleba potřete trochou rozpuštěného másla (pro chuť) a opečte. Je čas nastrouhat smetanový jehněčí sýr na jemný rošt. Tento sýr se použije na polevy.
Krájení čerstvé bazalky- bazalku omyjte pod studenou vodou a listy podélně srolujte do těsné trubičky a nakrájejte bazalku na tenké proužky.
Vytvořte dokonalou bruschettu – použijte opečenou bagetu, přidejte rajčatovou směs, sýr a nakrájenou bazalku a doplňte balzamikovou polevou.
Užívat si!
Autor: Bryan Edwards - Moody Foodie Tulsa