Bradley Uzené kuře Salát
Některé známky jasnějšího počasí a salátových dnů jsou zpět ... co by mohlo být lepší než baculaté organické kuřecí supremy, jablečné dřevo kouřené na slavnou zlatohnědou a podávané s ostrým, citronovým, waldorfovým salátem?
Ingredients
(Podává 4)
2 kyprá uzená kuřecí prsa
1/2 balení listů řeřichy, špenátu a rukoly
2 jemné tyčinky celeru, oříznuté mladé listy celeru
2 Coxova jablka
malá hrst kousků vlašských ořechů
šťáva z 1/2 citronu
1 lžíce oleje z vlašských ořechů
sůl pepř
Preparation
Použil jsem bio kuře a raději jsem nechal kůži, aby byl výsledek šťavnatější a vlhký.
Solanka:
Připravte si nálev z 500 ml vody svařené se stroužkem prolisovaného česneku a trochou čerstvého rozmarýnu, smíchaným se 75 g soli a 25 g hnědého cukru. Nechte úplně vychladnout, poté ponořte 2 kuřecí supremes do nálevu (v přiléhavé plastové nádobě) a nechte 30 minut.
Vyjměte a opláchněte (vyhoďte solný roztok).
Způsob kouření:
Osušte a položte na drátěný koš Bradley. Zahřejte Bradley Smoker na 180 °F/82 °C, naplňte jablečnými bisketami a uďte asi 1 – 1½ hodiny nebo dokud se neuvaří. Před krájením nechte vychladnout a podávejte při pokojové teplotě.
Poznámka redakce: Po zahrnutí čerstvých bylinek a česneku do slaného likéru jsem nebyl překvapen, že se chutě úplně ztratily - jak se to často stává u marinovaného masa na grilu, chutě jsou uvařené. Stejně tak s mým uzeným kuřetem; jemné tóny nálevu se nevyrovnaly chuti kouře z jablečného dřeva. Pokud chcete svému kuřeti dodat čerstvou bylinkovou příchuť, zvažte, zda je těsně před uzením napíchnout kouskem rozmarýnu. Nebo můžete udělat řez do nejtlustší části prsou (vodorovně) a naplnit pastou z česneku, bylinek, koření a olivového oleje (vyrobeného tloučkem a hmoždířem nebo miniprocesorem), opět byste to udělali těsně před zahřátím. kouření.
Sloužit:
Kuřecí supremes připravte, nasolte a udělte podle výše uvedených pokynů. Po vychladnutí nakrájejte diagonálně na 1 cm kousky. Jedna supreme stačí na to, abyste servírovali dvě na lahodný lehký oběd nebo předkrm.
Nakrájejte celerové tyčinky. Jablka rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců, poté nakrájíme na 2 cm kousky a vmícháme do mísy s citronovou šťávou, ořechovým olejem, vlašskými ořechy, celerem a trochou soli a pepře. Přidejte několik mladých listů ze středu celeru a míchaných salátových listů. Krátce zatočte a rozdělte na talíře. Několik plátků uzeného kuřete oviňte nad salátem a podávejte s ohřátým, křupavým chlebem.
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now