Bourbon a bylina kouřily krocan Recept
Turecko je velmi všestranný protein. Podle mého názoru, zatímco pečená krůta může být chutná, pokud bude léčena správně. Uzený krůtí recept může dosáhnout výsledků, které překonávají i vycpaného a pečeného prázdninového ptáka.
Letos jsem měl příležitost zajistit druhou krůtu z místní krůtí farmy. Byl to 16 liber, veškerý přirozený rozsah zvednutý pták. Viděl jsem to jako perfektní příležitost k kouření. A pak vysavače a zmrazte řadu řezů - zejména hodně nakrájeného masa pro sendviče (viz recept níže).
Ingredients
Jedna řada pěstovaná, přírodní krůta
Pro suchou solanku:
Dejte dohromady směs buď suchých nebo čerstvých bylinek.
Pamatujte, že suché bylinky přinesou intenzivnější chuť. Používala jsem převážně čerstvé bylinky.
Čtyři snítky čerstvého rozmarýnu (odstranění jehlic ze stonku)
Čtyři snítky čerstvé šalvěje
10 - 12 snítek čerstvého tymiánu
Čtyři stroužky česneku, oloupané a nakrájené
Dva lžičky semen fenyklu
Jeden čajová lžička z citronové kůry
Jeden čajová lžička z vloček červené papriky
Jedna polovina šálku košer soli
Dva lžičky cukru turbinado (cukr v syrovém stavu)
Vložte všechny ingredience do mísy kuchyňského robotu a pulsujte, dokud se nevytvoří pasta.
Pro kouř:
Dvě jablka - nakrájíme na polovinu
Jedna velká cibule - nakrájíme na polovinu
Tři nebo čtyři celé stroužky česneku
Čtyři snítky čerstvého rozmarýnu
Jeden šálek vašeho oblíbeného Bourbonu
Whisky dubové biskety
Recept na lahodný sendvič:
Jedna demi-bageta
Trojitý smetanový sýr Brie
Želé z feferonky
Rukola
Nakrájená uzená krůta
Preparation
Směs suchého nálevu potřete po celém krůtě – nahoře, dole a uvnitř dutiny.
Nechte krůtu odkrytou v lednici 24 hodin.
Třicet minut před uzením vyjměte krůtu z lednice a opláchněte solný roztok – dejte si s tím čas a solanku z ptáka odstraňte. Použijte studenou tekoucí vodu.
Krůtu dobře osušte a do prohlubně vložte jablka, cibuli a stroužky česneku spolu se snítkami rozmarýnu.
Bourbonem potřete celý vnější povrch krůty.
Kouř:
Udit krocana na whisky Oak Bisquettes při 220 - 225ºF po dobu 6-8 hodin.
Během celého procesu uzení potírejte bourbonem maximálně třikrát.
Hledejte vnitřní teplotu 150 - 160ºF.
Když krůta dosáhne teploty a je hotová, vyjměte ji a nechte 15 - 20 minut odpočívat na prkénku.
Vyjměte ovoce a zeleninu z dutiny.
Vyřezávejte, krájejte a užívejte si!
Sendvič:
Bagetu rozřízněte a potřete Brie na jednu stranu chleba.
Pepřové želé rozetřeme na druhou stranu chleba.
Na sýr navrstvíme plátky uzeného krůtího masa.
Položte rukolu na krůtu, zavřete sendvič a užívejte si!