Boudreaux's Smoked Turkey Recipe

Boudreaux Uzená krůta Recept



Kouření krůty rozhodně trvá o něco déle než pečení. Čtěte dál a naplánujte si předem, abyste mohli mít spoustu času na perfektní Turecko!

Budu používat svůj Bradley pro jednu z našich krůt v tomto příchodu díkůvzdání. Bude to poprvé, kdy se vynoří a kouří Turecko. Našel jsem několik receptů na solanku a proces se zdá být dostatečně jednoduchý. Myslím, že také udělám tření pod kůži.

Věc, o které opravdu přemýšlím, je, kolik kouře dává ptákovi. Vím, že bude trvat několik hodin, než se pták plně vaří. Žiji v severní Nevadě a vnější teplota bude v pohodě. Měl bych kouřit po celou dobu vařením, nebo ho puck dostatečně dlouho po dobu 2 nebo 3 hodin kouře.

Naštěstí jsem přišel s tímto receptem Cajunboudreaux a to jsou některé další návrhy, které jsem od něj dostal.

Solanka po dobu 24 hodin a poté použijte kouř asi 5 hodin. Kouřím v 190 F. Používám Hickory, přičemž každý 4. puk je jablko. S tak čistým obs, který hoří, není nad kouřem. Pokud se chcete trochu zbláznit a srazit ponožky lidí, studený kouř po dobu 2 hodin, pak smažte 3 minuty za libru. Také bych navrhl, abyste zakryli ptáka francouzskou žlutou hořčicí a aplikovali na vnější stranu koření Cajun. Níže je moje domácí solanka a standardní směry.

Ingredients

Bourdeauxova turecká solanka:

Solanka (24 hodin)

1 gal vody – budete potřebovat více vody, použijte ji jako stolní

1 šálek soli

¾ Caž z sójová omáčka

½ Caž z bílý cukr

½ Caž z hnědý cukr

½ Caž z Miláček

½ Caž z jablečný ocet

4 PL černého pepře

3 – 4 PL nasekaného česneku

1 ČL nové koření

2 lžičky koření tony chachere

1 nakrájený pomeranč

1 nakrájené jablko

Preparation

Solit Turecko:

Zásoby: Chcete-li krocana správně naložit do nálevu, musíte začít noc předtím, než plánujete vařit. Budete potřebovat alespoň 10 až 12 hodin (plánujte 1 hodinu na libru krůty), dostatečně velkou nádobu, aby se do ní vešlo krůta, a dostatek solného roztoku, který ji zakryje.

Budete také potřebovat sůl, vodu, cukr, koření a dostatek prostoru pro chlazení. Velký hrnec z nerezové oceli nebo dokonce 5 galonový čistý plastový kbelík by byly vynikající nádoby.

Ať už si vyberete jakoukoli nádobu, krůta musí mít dostatek místa na otočení, takže by měla být velká. Oba Reynolds (sáček na pečení v troubě pro krůty) i ziploc (sáček XL) tvoří velmi velké znovu uzavíratelné sáčky bezpečné pro potraviny, které se skvěle hodí k nakládání.

Turecko:

Krůta by měla být vyčištěna, zcela rozmražena a neměla by to být krůta sama o sobě nebo košer. Krůty samonalévací a košer mají přidaný slaný vývar, díky kterému bude vaše krůta ve slaném nálevu příliš slaná. Nejlépe funguje čerstvá krůta, ale stejně dobře poslouží i úplně rozmražená, dříve zmrazená krůta.

Solanky mohou být pikantní pálivé s paprikou a kajenským pepřem, pikantní s bylinkami a česnekem nebo sladké s melasou, medem a hnědým cukrem.

Slazení nálevu:

Cukr je volitelný k jakékoli solance, ale působí proti chuti soli. I když si můžete vybrat lák bez cukru, doporučuji přidat cukr (postačí jakýkoli druh „sladkého“), abyste zachovali chuť krůty. Přidejte až 1 šálek cukru na galon solanky. Stejně jako sůl se musíte ujistit, že cukr je zcela rozpuštěn.

Založit:

Umístěte krůtu do nádoby a nalijte do ní dostatek solného roztoku, aby ji zcela pokryl, s tím, že jeden nebo dva centimetry zbývají. Nechcete žádnou část krůty nad hladinou láku. Nyní to celé dejte do lednice. Krůta by měla sedět ve slaném nálevu asi 1 hodinu na libru krůty. Příliš dlouhé nakládání je mnohem horší než nedostatečné nakládání, proto sledujte čas.

Uklidni se:

Nemáte místo v lednici? Zkuste chladič. Chladič dostatečně velký, aby pojal krůtu, je dobrou nádobou na krůtu a solný roztok. Chladnička pomůže udržet ji v chladu a umožní vám nakládat krocana, aniž by zabíral drahocenný prostor v ledničce. Pokud je chladné počasí, ale nemrzne, můžete celou věc dát ven, dokud nebudete potřebovat krocana. Pokud je teplé počasí, naplňte sáček se zipem ledem. Umístěte to do chladiče s krůtou a solným roztokem a bude udržovat teplotu během procesu solení.

Oplachování:

Když jste připraveni začít vařit krůtu, vyjměte ji z nálevu a důkladně ji opláchněte ve dřezu studenou vodou, dokud nebudou z povrchu uvnitř i vně všechny stopy soli. Bezpečně zlikvidujte solný roztok a uvařte krůtu jako obvykle. Jakmile začnete krůtu krájet, všimnete si, že nálev pomohl udržet vlhkost. První sousto vás navždy prodá na krůtách v solném nálevu, a až to vyzkoušíte, budete chtít naložit všechnu svou drůbež.

Užijte si to a hodně štěstí. Budete se bavit!