Asijský styl Uzené kuře Recept
Pokud hledáte recept na uzený kuře v asijském stylu, zkuste tuto solanku před kouřením použít. Pro některá kuřecí stehna jsem použil upravenou solanku/marinádu. Vyšli docela dobře. Možná budete moci nahradit citronovou šťávu za sherry octa. Pokud namočíte kuře, obvykle stisknu šťávu z ½ citronu v misce s vodou natolik, abych zakryl kuře. Ale více citronové šťávy by neublížila. Dobrý nápad je také přidání 1 nebo 2 čajových lžiček 5hvězdičkového koření. Zde je další možnost: Někdy můžete použít jednoduchý solanka s drůbeží. Po měření požadovaného množství vody stačí přidat sůl (deidizovaná), dokud se vejce nebude vznášet. Pak do chuti přidejte nějaký demerarový cukr. Někteří mají rádi mix 50/50, ale je to osobní chuť. Obvykle používám teplou vodu, protože sůl a cukr se rychleji rozpustí. Před použitím se však ujistěte, že je solanka správně ochlazena.
Ingredients
6 lb kuřecích stehen
16 oz jablečný džus
12 oz pivo, ploché (dobrá kvalita)
¼ Cup Morton's Kosher sůl (2 unce)
¼ Pohár hnědý cukr
¼ Pohár Chinese sojová omáčka; nebo jiný druh sójové omáčky
¼ Pohár sherry ocet
2 PL worcesterské omáčky
4-6 stroužků česneku - nasekaných
Preparation
Smíchejte všechny přísady, kromě kuřecího, v nereaktivní nádobě.
Dejte na 1 až 2 hodiny do lednice, aby se chutě propojily.
Mezitím z kuřecích stehen odstraňte přebytečný tuk a dobře je opláchněte. (Volitelně, ráda namočím kuře do směsi citronové šťávy a vody asi na 10 minut. Zdá se, že kuře chutná čerstvější.)
Osušte a vložte stehna do nereaktivní misky nebo plastového sáčku. Stehna přelijeme marinádou, dáme do lednice a marinujeme 4-6 hodin.
Stehna vyjmeme z marinády a lehce je opláchneme.
Před vařením/uzením dejte nezakryté do lednice a nechte 2-4 hodiny vyschnout na vzduchu.