Angelo's Smoked Chicken Thighs Recipe

Angelo je uzený Kuřecí stehna Recept



Následuje moje verze uzených kuřecích stehen Angela. Úhořská omáčka je těžké najít a je to drahé, pokud si ji musíte objednat online. Můžete jej nechat z receptu nebo jej nahradit ústřicovou omáčkou. Bude to stále chutnat dobře, ale jinak. Použil jsem úhoře a je to velký rozdíl. Věřím, že mohu nahradit úhoře o omáčku pomocí mirinu, uzených ryb (což je pro mě snazší získat než úhoř), sójovou omáčku a sladidlo. Nezapomeňte však koupit čínskou sójovou omáčku, protože mezi tím a japonskými odrůdami je rozdíl.

Nejsem si jistý, zda umístění stehenní kůže dolů přináší lepší výsledky. Zkoušel jsem jak pokožku dolů, tak pokožku nahoru a nemohl jsem zjistit žádný rozdíl.

Ingredients

Marináda:

1 Pt jablečné šťávy

1 12 oz piva (použijte dobré pivo)

2 lžíce košer soli

¼ šálku tmavě hnědého cukru

¼ šálku čínské sójové omáčky

¼ šálku teriyaki omáčky

¼ šálku úhoří omáčky (volitelné)

1 PL worcesterské omáčky

Čerstvý zázvor - hrubě nasekaný (3palcový kousek o průměru čtvrtiny)

4 stroužky česneku – drcené

6 liber kuřecích stehen

Preparation

Smíchejte všechny ingredience v nerezové nádobě, kromě kuřete.

Dejte na 1 až 2 hodiny do lednice, aby se chutě propojily. Mezitím z kuřecích stehen odstraňte přebytečný tuk a dobře opláchněte.

Osušte a vložte stehna do nerezové misky nebo plastového sáčku. Stehna přelijeme marinádou, dáme na 7 - 8 hodin do lednice a solanky.

Stehna vyjmeme z marinády a otřeme kousky zázvoru nebo česneku.

Položte stehna na naolejované obrácené rošty kůží dolů a nechte v lednici uschnout na vzduchu, dokud nebudou stehna lepkavá na dotek (přibližně 8 hodin nebo přes noc).

Před uzením nechte stehna jednu hodinu ztuhnout při pokojové teplotě.

Během této doby je můžete poprášit oblíbeným třením nebo jen černým pepřem. Kouř na 220ºF dokud teplota masa nebude 165ºF s použitím 5-6 jablečných nebo javorových bisket po dobu 3-4 hodin.


Basque v BBQ/teriyaki omáčce, pokud chcete!