Uzené a dušené Hovězí oháňka
Oháňka je bohatá na kolagen, životně důležitý protein pro růst a obnovu našeho těla.
Ingredients
2 kg volského ocasu
2 lžíce hořčice nebo pálivé omáčky
4 lžíce hrubě mletého pepře
2 lžíce mořské soli
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, jemně nasekané
2 mrkve, jemně nakrájené
2 řapíkatý celer, jemně nakrájený na kostičky
4–5 snítek tymiánu
2 Bobkové listy
2 snítky rozmarýnu
300 ml červeného vína
500 ml hovězí vývar
Preparation
Naneste hořčici nebo horkou omáčku jako pojivo na potírání – to je jen velmi tenká vrstva po celém povrchu kousků hovězího oháňky.
Koření předem promíchejte v malé misce, aby se při nalévání dalo rovnoměrně rozdělit. Dopřejte žebrům ze všech stran dobrou vrstvu třeně. Chceme, aby to bylo hezké a jednoduché, ale pokud chcete, můžete do tohoto krému přidat jakoukoli příchuť, kterou máte.
Nastavte udírnu na 110 C a jakmile dosáhnete teploty, zapněte nastavení kouře pomocí bisket Bradley Flavour dle vašeho výběru. Rádi používáme dub s naším volským ohonem, ale můžete použít libovolnou příchuť.
Přidejte hovězí oháňku do udírny s podnosem na stojanu níže, abyste zachytili všechny kapky a šťávy a kouřte po dobu 4 hodin.
Přibližně 30 minut před koncem této fáze uzení si uděláme dušení tekutinu pro druhou fázi vaření. Jemně orestujte cibuli, mrkev a celer. Po 10-15 minutách přidejte česnek a pokračujte v opékání dalších 5 minut. Před přidáním rozmarýnu, tymiánu a bobkového listu. Poté přilijeme červené víno a 5 minut odvaříme alkohol, mícháme a škrábeme, aby se pánev zesklovatěla. Přidejte hovězí vývar a přiveďte k varu a poté snižte na mírný plamen. Nechejte na mírném plameni, dokud 4 hodiny kouře neskončí.
Vypněte udírnu a vytáhněte volský ohon z udírny. Přidejte na tác nebo misku, která je vhodná pro kuřáky a dostatečně hluboká na kousky hovězího oháňky a tekutinu na dušení. Přidejte horkou tekutinu na dušení do misky s hovězím ohonem a pevně přikryjte alobalem. Vraťte do udírny, abyste dusili další 3-4 hodiny, dokud maso nezačne odpadávat od kostí.
Nyní ho můžete podávat jako lahodný dušený hovězí oháň, ale zbytky můžete také použít na fantastické ragu z hovězího oháně nebo chilli con carne z hovězího oháně – je tak univerzální a chutný na mnoho způsobů.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now