Uzená kořeněná Hovězí hovězí maso
Tento uzený recept na pikantní hovězí hovězí maso je velmi flexibilní. Hovězí maso můžete nahradit zvěřinou, ale věnujte tomu pozornost. Pokud používáte zvěřinu, přidejte 10-15% hovězí nebo vepřového tuku. Pokud jde o pouzdra, je možné použít případy ovcí nebo kolagenu, 17-19 mm. Kouřte je po dobu 1 1/2-2 hodiny při teplotě skříně 150 ° F-160 ° F. Poté naráží mírnou skříňku do 175 ° F, dokud vnitřní teplota neměří 152 ° F. Při této teplotě budete mít čerstvý styl snackové hůlky. Nebo můžete pokračovat, dokud nedosáhnete požadované suchosti nebo dále dehydratujete pro Slim Jim jako suchost.
Ingredients
Pro recept za 5 liber:
5 liber libového burgeru (85/15) nebo zvěřiny. Pokud používáte zvěřinu, přidejte 10-15% hovězího nebo vepřového tuku.
1 lžička Instacure #1 (aka růžová sůl; Prague Powder #1; Modern Cure #1; TCM)
1-1/2 lžičky černého pepře
1-1/2 lžičky červené chilli papričky (použila jsem chipotle)
1-1/2 lžičky česnekové soli
2 lžičky Akcent (volitelné)
1 lžička kajenského pepře (přidejte více pro další ohřev)
1/2 lžičky papriky
2 lžičky mleté červené papriky (trochu jsem prošel mlýnkem na koření, abych rozbil semínka)
1/2 šálku studené vody
3 PL Sůl
2 lžičky cukru
2 lžičky pálivé omáčky (použil jsem Franks Extra Hot)
1 polévková lžíce zapouzdřené kyseliny citronové (volitelně)
Ovčí nebo kolagenová střívka 17 – 19mm
Preparation
V malé misce smíchejte horkou omáčku, cukr, vodu a sůl. Míchejte, dokud se cukr a voda úplně nerozpustí.
V samostatné misce smíchejte zbytek suchých ingrediencí kromě zapouzdřené kyseliny citrónové. Míchejte, dokud se dobře nesmíchá.
Smíchejte mokré a suché ingredience s masem a dobře promíchejte.
Těsně před plněním vmícháme zapouzdřenou kyselinu citronovou a směs naplníme do připravených střívek. Umístěte klobásu na stojany a vložte do Bradley Smoker.
Aplikujte kouř na 1 1/2 – 2 hodiny při teplotě skříně 150°F-160°F. Pak narazí na skříň teplota až 175 °F, dokud vnitřní teplota nezměří 152 °F. Při této teplotě budete mít svěží styl hadí tyčinky. Nebo můžete pokračovat, dokud nedosáhnete požadovaného sucha, nebo se dále dehydratovat pro Slim Jim jako sucho.