smoked blue berry meatballs

Uzený Borůvkové masové kuličky s kořeněným receptem omáčky bbq bbq



Pokud jste tento recept vyzkoušeli, víte, že se nevrátíte k tradičně uzenému masovému kulička. Je to dobré!

Pikantní omáčka BBQ bbq bude skvěle s každým uzeným jídlem!

Užívat si!

Ingredients

Borůvkové karbanátky:

¾ Lb vysoce kvalitního mletého hovězího masa

¼ lb mletého vepřového masa (hledejte vysoký obsah tuku, ideálně mletý vepřový zadek)

1 vejce

1 PL worcesterské omáčky

2 lžíce nasekané bazalky

¼ šálku borůvek (mražených nebo čerstvých, ale musí se rozmrazit)

2 PL česnekového prášku

¼ šálku strouhaného parmazánu

1 ČL soli

2 PL černého pepře

Pikantní borůvková BBQ omáčka:

2 šálky borůvek

¾ šálek kečupu

½ šálku červeného vinného octa

½ šálku hnědého cukru

1 PL melasy

½ šálku vody

2 PL horké omáčky (používám Marie Sharp's)

3 lžičky kajenského pepře

1 ČL černého pepře

2 stroužky česneku - drcený

Preparation

Uzené borůvkové karbanátky:

Smíchejte dohromady hovězí a vepřové maso.

Přidejte vejce a zbývající ingredience promíchejte rukama (je to nejlepší způsob, jak to udělat!), dokud se dobře nespojí.

Vyválejte karbanátky 2” napříč a dobře je přitlačte (v tomto receptu byla vynechána strouhanka, aby karbanátky zůstaly šťavnaté a bez náplně. To však znamená, že musíte karbanátky pevně přitlačit, aby si zachovaly tvar).

Masové kuličky položte na podložku Frogmat nebo do hliníkového tácu uvnitř předehřáté udírny.

Kouřte při 225 °F po dobu 2½ hodiny s dubovými bisketami.

Zatímco se masové kuličky udí, připravte si BBQ omáčku.

Pikantní borůvková BBQ omáčka:

Smíchejte všechny ingredience omáčky v hrnci a přiveďte k varu.

Vařte 5-7 minut.

Odstraňte z ohně a nechte vychladnout.

Odstraňte stroužky česneku.

Omáčku rozmixujte tyčovým mixérem nebo v běžném mixéru do hladka.

Uzené karbanátky podávejte s BBQ omáčkou, jako předkrm nebo v chutném sendviči!

Recept od Leny Claytonové

Dub
 Dřevo

Dubové biskety pro kuřáky Bradley

Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.

Shop Now