Uzený Borůvkové masové kuličky s kořeněným receptem omáčky bbq bbq
Pokud jste tento recept vyzkoušeli, víte, že se nevrátíte k tradičně uzenému masovému kulička. Je to dobré!
Pikantní omáčka BBQ bbq bude skvěle s každým uzeným jídlem!
Užívat si!
Ingredients
Borůvkové karbanátky:
¾ Lb vysoce kvalitního mletého hovězího masa
¼ lb mletého vepřového masa (hledejte vysoký obsah tuku, ideálně mletý vepřový zadek)
1 vejce
1 PL worcesterské omáčky
2 lžíce nasekané bazalky
¼ šálku borůvek (mražených nebo čerstvých, ale musí se rozmrazit)
2 PL česnekového prášku
¼ šálku strouhaného parmazánu
1 ČL soli
2 PL černého pepře
Pikantní borůvková BBQ omáčka:
2 šálky borůvek
¾ šálek kečupu
½ šálku červeného vinného octa
½ šálku hnědého cukru
1 PL melasy
½ šálku vody
2 PL horké omáčky (používám Marie Sharp's)
3 lžičky kajenského pepře
1 ČL černého pepře
2 stroužky česneku - drcený
Preparation
Uzené borůvkové karbanátky:
Smíchejte dohromady hovězí a vepřové maso.
Přidejte vejce a zbývající ingredience promíchejte rukama (je to nejlepší způsob, jak to udělat!), dokud se dobře nespojí.
Vyválejte karbanátky 2” napříč a dobře je přitlačte (v tomto receptu byla vynechána strouhanka, aby karbanátky zůstaly šťavnaté a bez náplně. To však znamená, že musíte karbanátky pevně přitlačit, aby si zachovaly tvar).
Masové kuličky položte na podložku Frogmat nebo do hliníkového tácu uvnitř předehřáté udírny.
Kouřte při 225 °F po dobu 2½ hodiny s dubovými bisketami.
Zatímco se masové kuličky udí, připravte si BBQ omáčku.
Pikantní borůvková BBQ omáčka:
Smíchejte všechny ingredience omáčky v hrnci a přiveďte k varu.
Vařte 5-7 minut.
Odstraňte z ohně a nechte vychladnout.
Odstraňte stroužky česneku.
Omáčku rozmixujte tyčovým mixérem nebo v běžném mixéru do hladka.
Uzené karbanátky podávejte s BBQ omáčkou, jako předkrm nebo v chutném sendviči!
Recept od Leny Claytonové
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now