Reverse Seared Steak
Proces zpětného opékání je opravdu jednoduchý.
Ingredients
Double Steaky – Použili jsme svíčkovou, ale s tímto receptem se skvěle hodí i Ribeye. Minimální tloušťka každého 1,5 palce
2 lžičky mořské soli na steak
1 ČL hrubě mletého černého pepře
Preparation
Pro tento recept je žádoucí teploměr s masovou sondou.
METODA:
Steaky z obou stran posypte solí a dejte na mřížku do lednice na 1–2 hodiny.
Nastavte udírnu na 110C a zapněte funkci kouření. Použili jsme biskety s příchutí třešně, ale můžete použít jakékoli biskety, které chcete.
Naneste pepř na steaky a poté je položte na udírnu.
Nechte udit cca 1 hodinu, dokud nedosáhne vnitřní teploty 51C.
Vyjměte steaky z udírny. Nechte je odpočívat na teplém místě.
Připravte se na opékání steaků. To lze provést na rozpálené litinové pánvi na sporáku nebo na ohni na grilu.
Umístěte steak na pánev asi 2-3 minuty z každé strany. Hledáte na steaku pěknou barvu a vytáhnout ho na posledních pár stupňů.
Když steak dosáhne 55 °C, bude perfektní medium-rare. Okamžitě podávejte s výběrem stran.
Třešeň
Dřevo
Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.
Shop Now