Smoky Beerlicious Prime Rib Burgers Recept
Recept od šéfkuchaře Teda Reader
Pokud jde o hamburgery, není nic uspokojivějšího než silné a šťavnaté, kapající hamburgery. Pro tyto hamburgery jsem zjistil, že uvolněné uvolněné vaření s mým kuřákem Bradley vytvořilo ty nejlepší. Burgery tak silné, budete potřebovat převrácenou hlavu, abyste je mohli jíst. Tak šťavnaté, protože do středu každého hamburgeru přidáte krychli Jellied Beef nebo telecí demi. Burger, který zastaví své hosty ve svých stopách a hamburger, který potěší dav. Dejte to šanci, nebudete zklamáni a budete mít spoustu ubrousků!
Ingredients
Uzená cibule a česnek:
2 velké sladké cibule – oloupané a nakrájené na osminky
24 velkých stroužků čerstvého česneku
2 stojany Bradley Smoker Jerky
Uzené Beerlicious (odšťavněné) Prime Rib Burgers:
1-2 drátěné stojany Bradley Smoker
3 libry prvotřídního hovězího masa (hlavní žebro dělá dokonalý burger! Udržujte maso ledově studené)
12 stroužků uzeného česneku - mletého
1 šálek křupavé smažené cibule – najdete je ve specializovaných obchodech s potravinami a etnických obchodech s potravinami
1 PL worcesterské omáčky
2 PL dijonské hořčice
Košer sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
8 x 1 ČL kostky Demi glace nebo redukovaný hovězí/telecí vývar – vychlazený, aby byl rosol
1 svazek čerstvého rozmarýnu
Křenový krém:
½ šálku šlehaného smetanového sýra
¼ šálku zakysané smetany
¼ šálku majonézy
3 PL horkého křenu
1 ČL čerstvé pažitky, nasekané
Košer sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
8 burgerových buchet
4 šálky rukoly
1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
1 šálek sýra boursin
Preparation
Uzená cibule a česnek:
Nastavte svůj Bradley Smoker podle pokynů výrobce.
Nastavte teplotu na 220°F.
Na jednu mřížku položte cibuli a na druhou stroužky česneku.
Vložíme do udírny a cibuli a česnek udíme po dobu 3 hodin, dokud cibule nezměkne a nebude uzená. Česnek nebude měkký, ale bude kouřový. Vyjměte z udírny a nechte vychladnout.
Cibuli si rezervujte na ozdobení hamburgerů nebo pro použití v jiných receptech.
Česnek si rezervujte na rozmačkaní a přidání do burgerové směsi.
Uzené Beerlicious (odšťavněné) Prime Rib Burgers:
Připravte mlýnek na maso podle pokynů výrobce. Pokud nemáte mlýnek na maso, navštivte svého řezníka a požádejte ho, aby vám namlel kus prvotřídního žebra.
Hlavní žebro a uzené stroužky česneku umeleme dohromady.
Do velké mísy dejte mleté žebro a uzený česnek. Přidejte dokřupava osmaženou cibulku, worcestrovou omáčku a dijonskou hořčici. Podle chuti dochuťte košer solí a čerstvě mletým černým pepřem. Jemně promíchejte, aby se spojily.
Rozdělte hlavní směs na rib burger na 8 stejných dílů (přibližně 6 oz každý).
Z každé části vytvarujte baseballové míčky jednotné velikosti. Pomocí prstu propíchněte díru do středu každého burgeru. Do středu každého burgeru dejte 1 kostku želé demi-glace a natvarujte maso kolem demi-glace. Přetvořit na baseballový míč. Dáme na 1 hodinu do lednice, aby si maso odpočinulo a zůstalo studené.
Dno mřížky vyložte čerstvými snítkami rozmarýnu. Umístěte hamburgery ve tvaru baseballu rovnoměrně na rozmarýn. Vložte do udírny.
Doba kouření:
Nastavte si teploměr na 160 °F pro úplné vaření. Pokud melete vlastní maso a chcete ho méně vařit, jděte do toho. Pro mě mám rád své hamburgery se střední propečeností asi 145 °F. Zavřete dvířka a 1½ - 2 hodiny uďte hamburgery, dokud nedosáhne vnitřní teploty.
Mezitím si připravte křenový krém. V misce smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu a majonézu. Přidáme připravený horký křen a nasekanou čerstvou pažitku. Podle chuti dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Přendejte do malé servírovací misky a uchovávejte v chladu, dokud není potřeba.
Vyjměte hamburgery z udírny.
Spodní část opečených buchet potřeme křenovou smetanou. Navrch dejte burger. Přidejte svou oblíbenou oblohu (mám rád sýr Boursin s těmito hamburgery, uzenou cibulí a rukolou), ale pro své hamburgery si je oblékněte tak, jak chcete.