Uzený marinovaný Boční steak Recept
Tenké nakrájené, to je nádherné maso, které podává s rýží a míchá smaženou zeleninu.
Ingredients
750 g (1 ½ lb) flank steak (přibližně)
30 ml (2 polévkové lžíce) oleje
45 ml (3 polévkové lžíce) teriyaki omáčky
60 ml (4 polévkové lžíce) červeného vinného octa
5 ml (1 lžička) jemně nasekaného čerstvého zázvoru
1 stroužek česneku, mletý
Preparation
Flank steak zlehka nařízněte do kříže na obou stranách.
Vložte do sáčku na zip a přidejte ingredience na marinádu. Dobře utěsněte.
Otočte sáček, aby se maso obalilo.
Nechte v chladu přes noc nebo 2 hodiny při pokojové teplotě, občas otočte.
Způsob kouření:
Předehřejte udírnu na přibližně 95-100 °C (200-220 °F).
Vyjměte maso ze sáčku, marinádu si ponechte na potření.
Umístěte na stojan uprostřed udírny.
Vařte v kouři 1–2 hodiny s preferovaným dřevem, nebo dokud okamžitý teploměr neukáže 55 °C (130 °F) pro vzácné nebo 65 °C (150 °F) pro střední. Doba vaření se bude lišit v závislosti na počasí a větrných podmínkách.
Každou půl hodinu podlévejte, aby se maso nevysušilo.
Připraven sloužit:
Vyjměte z udírny a před vyřezáváním nechte 10 minut odstát.
Nakrájejte na tenké plátky na dlouhé ploché diagonále přes zrno.