Uzený marinovaný Boční steak Recept



Tenké nakrájené, to je nádherné maso, které podává s rýží a míchá smaženou zeleninu.

Ingredients

750 g (1 ½ lb) flank steak (přibližně)

30 ml (2 polévkové lžíce) oleje

45 ml (3 polévkové lžíce) teriyaki omáčky

60 ml (4 polévkové lžíce) červeného vinného octa

5 ml (1 lžička) jemně nasekaného čerstvého zázvoru

1 stroužek česneku, mletý

Preparation

Flank steak zlehka nařízněte do kříže na obou stranách.

Vložte do sáčku na zip a přidejte ingredience na marinádu. Dobře utěsněte.

Otočte sáček, aby se maso obalilo.

Nechte v chladu přes noc nebo 2 hodiny při pokojové teplotě, občas otočte.

Způsob kouření:

Předehřejte udírnu na přibližně 95-100 °C (200-220 °F).

Vyjměte maso ze sáčku, marinádu si ponechte na potření.

Umístěte na stojan uprostřed udírny.

Vařte v kouři 1–2 hodiny s preferovaným dřevem, nebo dokud okamžitý teploměr neukáže 55 °C (130 °F) pro vzácné nebo 65 °C (150 °F) pro střední. Doba vaření se bude lišit v závislosti na počasí a větrných podmínkách.

Každou půl hodinu podlévejte, aby se maso nevysušilo.

Připraven sloužit:

Vyjměte z udírny a před vyřezáváním nechte 10 minut odstát.

Nakrájejte na tenké plátky na dlouhé ploché diagonále přes zrno.