Smoked Ribeye Strips and Sweet Pepper Fajitas Recipe

Uzený Ribeye proužky A recept na sladký pepř Fajitas



Vzhledem k polárnímu víru č. 972 je moje garáž prostě natolik chladná, že stará lednička opravdu nefunguje, zejména mrazicí kompartment. Proto jsem pečlivě sledoval malé jídlo, které jsem tam měl, a snažil jsem se ho použít před tím, než se rozmrazoval potřetí. A to mě přivádí k tomuto malým uzeným ribeye proužkům a receptu na sladké pepřové fajitas, který jsem vymyslel včera v noci.

Ingredients

Pro kouř:

Dvě libry na tenké plátky ribeye

Jedna tyčinka másla

Kmín - 2 lžičky

Chilli prášek - 2 lžičky

Mořská sůl - 1 lžička

Plastová mrazicí taška Ziploc o velikosti jednoho galonu

Mini sladká paprika - 4 šálky

Pro sporák a kuchyň:

Basmati nebo jasmínová rýže – 2 šálky nevařené

Mořská sůl - jedna lžička

Kmín - jedna lžička

Chilli prášek - jedna lžička

¼ šálku světlého olivového oleje

Dvě velké lžíce prolisovaného česneku

Máslo - ¾ tyčinky

Preparation

Pracujte s jednou librou masa najednou, oddělte plátky, stejně jako byste udělali libru slaniny, a vložte je do sáčku Ziploc.

Polovinu másla rozpustíme a nalijeme do sáčku spolu s polovinou koření.

Sáček promasírujte, aby se maso rovnoměrně obalilo, a rozložte jej na polovinu udírny.

Opakujte pro další libru a rozložte ošetřené maso na druhou polovinu roštu.

Ano, můžete je úhledně uspořádat do řad plochých proužků, ale pravděpodobně na to budete potřebovat dva stojany. V důsledku toho se zkrátí doba kouření.

Můj způsob: Používám jeden stojan a moje poněkud neúhledná metodika umožňuje trochu více času na uzení. Maso je stále stejnoměrně prouzené, ale má více charakteru, chcete-li, vše takto pomíchané.

Jen se ujistěte, že je vaše vrstva masa rovnoměrně rozložena a uspořádána tak, aby se ze všeho masa kouřilo. Nechcete zakrytou kouli masa, která se nikdy nezasáhne kouřem.

Sladká paprika zachráněná před nehodou:

Pro sladké papriky byly další obětí velkého ledničního debaklu. Výsledkem bylo, že taška, kterou jsem měl v garážové ledničce, kolísala mezi tím správným chladem a mrazem až příliš často.

Většina byla ještě čerstvá a použitelná, ale mnohem déle a ta většina se chystala jít cestou svých mrazivých sourozenců. Neudělal jsem jim nic, jen jsem jim usekl hlavy stonků.

Poté jsem je rovnoměrně rozmístil po větrané spodní desce vařiče na kuře z plechovky piva William-Sonoma. Je to velké asi jako střední soté pánev a s malými roládami, jako jsou tyto mini papričky. Díky tomu je bezproblémové dostat je dovnitř a ven z kuřáka.

Vzácné nebo středně dobré, chuť byla vynikající!

Maso a paprika šly do udírny s mesquitem. Nastavil jsem to na 235, ale 20-ti stupňový den to udrželo asi na 225. Na značce hodiny jsem trochu víc zakouřil, maso se krásně protáhlo.

Nechal jsem udírnu běžet dvě hodiny, ale maso jsem měl zatáhnout na 90 minut. Pro mě trochu přehnané.

Pokud dáváte přednost masu medium až medium-well, byli byste docela spokojeni. Dávám přednost tomu mému vzácnějšímu, ale nic z toho jsem nevypotil, protože jsem neskončil s přípravou jídla.

Rare nebo medium-well, chuť byla výborná, jde jen o texturu.

Během poslední půlhodiny kuřák běžel, já jsem měl plné ruce práce v kuchyni. Spusťte rýži v rýžovaru a do vody ve vařiči přidejte mořskou sůl, kmín a chilli prášek. Můj rýžovar funguje docela rychle, ale trvalo mi 15 minut, než česnek zkaramelizoval.

Čas na karamelizaci česneku:

Ve velkém All-Clad talířku jsem rozehřál olivový olej na středně nízkou teplotu a přidal česnek, jakmile byl olej teplý. S občasným promícháním, ale bez zvýšení teploty hořáku, tento nízký a pomalý přístup naprosto přemění česnek z jeho téměř hořkého syrového stavu na něco oříškového a sladkého.

Udělal jsem to při velmi nízkých teplotách a vydržel jsem to až 30 minut jen na pár lžic česneku. S tak dobrým výsledkem si ho namažete na pořádný krajíc chleba a už nikdy nebudete chtít nic jiného.

Tortilly, zakysaná smetana, zelená cibulka a samozřejmě pivo na doplnění:

Těsně předtím, než jsem vytáhla maso a papriky z udírny, jsem vzala velkou pánev a při střední teplotě rozpustila půlku másla.

Po rozpuštění másla jsem rychle přidala za rychlého míchání uzené maso. Po zmírnění tepla jsem na ni položil víko.

Další kroky:

Smíchejte uzené sladké mini papričky a karamelizovaný česnek, rychle promíchejte, aby se obalily, a poté vmíchejte většinu uvařené rýže.

Nechal jsem hořák o něco méně než střední, přiklopil jsem poklici i na tuto pánev a nechal jsem papriku i maso trochu usadit, asi 15 minut za občasného míchání.

Nakonec jsem k masu přidala rýži a papriku, promíchala, aby se spojila, a pak znovu přiklopila na dalších 10 minut, jak se chutě spojily.

Hromada teplých tortill, trocha zakysané smetany s nakrájenou zelenou cibulkou a pivo, které jsem si vychlazený zapíchl do sněhu na dvorku – vše, co jsem potřeboval k dokončení této velmi chutné večeře.

Mesquite
 Dřevo

Biskety Mesquite pro kuřáky Bradley

Jako nejsilnější z udírenských dřev se skvěle doplňuje s bohatými masy, jako je steak, kachna a jehněčí maso se svou silnější, o něco sladší a jemnější chutí než Hickory.

Shop Now