Smoked Greek Pasticcio Recipe

Uzený Řecké pasticcio Recept



Lehké kouření s olšem nebo jablečným dřevem masa i zeleniny dává této misce zajímavý nádech. Kouřte nakrájené houby a nasekané cibuli na stojanu sítě v horní polovině kuřáka asi 30 minut.

Ingredients

Dno:

500 ml (2 šálky) makaronů, uvařených a scezených

2 vejce, lehce rozšlehaná

75 ml (⅓ šálku) strouhaného parmazánu

Plnicí:

750 G (1 ½ lb.) libové mleté hovězí maso, uzené

500 ml (2 šálky) nakrájených hub, uzené

1 Střední cibule, nadrobno nakrájená, uzená

1 – 398 ml (14 uncí) rajčatová omáčka

5 ml (1 lžička) nasekaného česneku

5 ml (1 lžička) každá sůl, pepř, skořice

Poleva:

75 ml (⅓ šálku) másla

75 ml (⅓ šálku) univerzální mouky

Špetka každého: sůl, muškátový oříšek

750 ml (3 šálky) mléka

2 vejce, lehce rozšlehaná

75 ml (⅓ šálku) strouhaného parmazánu

Preparation

Dno:

Smíchejte makarony, vejce a sýr.

Rozprostřete na dno vymazané zapékací misky o rozměrech 33 x 23 cm (13 x 9 palců).

Dát stranou.

Plnicí:

Uzené mleté hovězí maso, houby a cibuli orestujte na velké pánvi, dokud nezměkne a nezhnědne.

Vypusťte tuk.

Vmíchejte rajčatovou omáčku a koření.

Vaříme, odkryté. Mezitím si připravte polevu.

Poleva:

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo.

Vmícháme mouku, sůl a muškátový oříšek.

Přidejte mléko.

Vařte, míchejte, dokud nezhoustne a nezhoustne.

Postupně vmíchejte do vajíček a poté vraťte do hrnce.

Vařte na mírném ohni ještě o minutu déle.

Sestavení:

Na makarony natřeme masovou náplň.

Celkově potřeme polevou.

Posypeme parmazánem.

Pečte při 180 °C (350 °F) 35 – 40 minut; nebo do zlatohnědé a bublající.

Olše
 dřevo

Olšové bikety pro kuřáky Bradley

Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.

Shop Now