Uzený Řecké pasticcio Recept
Lehké kouření s olšem nebo jablečným dřevem masa i zeleniny dává této misce zajímavý nádech. Kouřte nakrájené houby a nasekané cibuli na stojanu sítě v horní polovině kuřáka asi 30 minut.
Ingredients
Dno:
500 ml (2 šálky) makaronů, uvařených a scezených
2 vejce, lehce rozšlehaná
75 ml (⅓ šálku) strouhaného parmazánu
Plnicí:
750 G (1 ½ lb.) libové mleté hovězí maso, uzené
500 ml (2 šálky) nakrájených hub, uzené
1 Střední cibule, nadrobno nakrájená, uzená
1 – 398 ml (14 uncí) rajčatová omáčka
5 ml (1 lžička) nasekaného česneku
5 ml (1 lžička) každá sůl, pepř, skořice
Poleva:
75 ml (⅓ šálku) másla
75 ml (⅓ šálku) univerzální mouky
Špetka každého: sůl, muškátový oříšek
750 ml (3 šálky) mléka
2 vejce, lehce rozšlehaná
75 ml (⅓ šálku) strouhaného parmazánu
Preparation
Dno:
Smíchejte makarony, vejce a sýr.
Rozprostřete na dno vymazané zapékací misky o rozměrech 33 x 23 cm (13 x 9 palců).
Dát stranou.
Plnicí:
Uzené mleté hovězí maso, houby a cibuli orestujte na velké pánvi, dokud nezměkne a nezhnědne.
Vypusťte tuk.
Vmíchejte rajčatovou omáčku a koření.
Vaříme, odkryté. Mezitím si připravte polevu.
Poleva:
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo.
Vmícháme mouku, sůl a muškátový oříšek.
Přidejte mléko.
Vařte, míchejte, dokud nezhoustne a nezhoustne.
Postupně vmíchejte do vajíček a poté vraťte do hrnce.
Vařte na mírném ohni ještě o minutu déle.
Sestavení:
Na makarony natřeme masovou náplň.
Celkově potřeme polevou.
Posypeme parmazánem.
Pečte při 180 °C (350 °F) 35 – 40 minut; nebo do zlatohnědé a bublající.
Olše
dřevo
Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.
Shop Now