Uzené hovězí nebo divoké hry Sušené maso Recept
Základní pokyny pro zpracování pro výrobu obou produktů jsou stejné. Pouze koření je jiné. Navrhujeme hovězí maso, ale můžete použít jakékoli maso. Vepřové maso nebo jakékoli maso, které může obsahovat trichinae, by se mělo zahřívat, dokud není vnitřní teplota nejméně 160 ° C (71 ° C). Vyberte si libové maso, jako je kola hovězí dna nebo horní kolo, protože mastné maso se rychle zpracovává na trhané zatáčky. Mějte na paměti, že při tmknutí bude úbytek hmotnosti 40% až 50%. Deset liber (4,5 kg) surového masa se stane 5 až 6 liber (2,25 až 2,75 kg) trhaného. Následující trhané koření nejsou skutečné marinády a nejsou to ani skutečné solanky. Jsou někde mezi tím. Nicméně tyto léky fungují velmi dobře pro trhané a můžete je použít jako modely k výrobě nespočetných dalších trhaných kořenících vzorců.
Ingredients
Koření na 5 lb (2,25 kg) nakrájeného masa:
3 polévkové lžíce (45 ml) Bradley Cure - jakákoli příchuť (nepoužívejte více než toto množství)
4 lžičky (20 ml) zázvorového prášku
4 lžičky (20 ml) česnekového prášku
4 lžičky (20 ml) pepř, černý
1 ČL (5 ml) tekuté medové marinády
1½ Šálek (360 ml) pomerančové šťávy
6 lžic (90 ml) sójové omáčky
½ Šálek (960 ml) studené vody
Poznámka: Pokud maso váží více nebo méně než 5 liber (2,25 kg), množství aplikované směsi na nakládání musí být úměrné této hmotnosti. Pokud je například hmotnost masa 2½ liber (1,15 kg), pak je třeba každou složku, včetně Bradley Cure, rozpůlit.
Preparation
Začněte s kusy masa, spíše než s masem, které bylo nakrájeno na steaky nebo kotlety. (Steaky a kotlety jsou krájeny napříč zrnem masa. To je činí nevhodnými pro jerky.)
Maso důkladně vychladíme. Studené maso se snadněji krájí a zpomaluje se růst bakterií.
Z masa odřízněte tuk. Je nemožné odstranit pruhy tuku, které jsou v mase mramorované, ale měli byste odstranit veškerý tuk, který lze snadno odstranit.
Na krájení použijte dlouhý krájecí nůž nebo elektrický kráječ na maso ¼ proužky o tloušťce 7 mm. Proužky by měly být 1 až 2 palce (2½ do 5 cm) na šířku. Nakrájejte maso se zrnem, ne napříč zrnem. Pokud maso naříznete napříč zrnem, bude po usušení příliš křehké. Zda jste to udělali správně, zjistíte zatažením za konce proužku. Pokud je to správné, pás se natáhne; pokud ne, svalová vlákna se oddělí a pruh se roztrhne.
Během přípravy kořenící směsi maso znovu ochlaďte.
Hned za tímto návodem, jak jerky zpracovat, následují dva recepty na jerky: California Jerky a Wild West Jerky. Vyberte a připravte jednu z těchto kořenících směsí. Směs koření dobře promíchejte, dokud se všechny přísady nerozpustí. Směs dobře vychlaďte. Přidejte nudličky masa a čas od času je promíchejte, zvláště během prvních několika hodin nakládání. Dejte přes noc do lednice.
Během dopoledne druhého dne použijte cedník (nebo podobný) k vypuštění konzervační tekutiny z masa. Neoplachovat!
Sušení a uzení Jerky:
Proužky zavěste, umístěte na udírny nebo je položte do drátěných udicích košů. (Vhodnější jsou košíčky z drátěného pletiva; zavěšení proužků umožní zpracovat větší množství produktu, ale použití košů zpracování usnadňuje a urychluje.) Na hovězí, vepřové ani jiné druhy nebudete potřebovat teploměr. maso, pokud dodržíte doporučené vysoké teploty a dlouhou dobu zpracování.
Můžete použít běžnou udírnu se zdrojem tepla uvnitř. Pro usnadnění sušení by měla být klapka udírny zcela otevřená.
Sušte při 140°F (60°C) bez kouře, dokud povrch neuschne. To bude vyžadovat alespoň jednu hodinu. Pokud jsou proužky na drátěném pletivu, otočte je po 30 až 45 minutách, abyste zabránili slepení.
Zvyšte teplotu na 160 °F (71 °C) a kouřte 2 nebo 3 hodiny.
Zvyšte teplotu na 175 °F (80 °C) — u drůbeže zvyšte teplotu na 185 °F (85 °C) — a pokračujte v sušení bez kouře, dokud nebude hotovo. Toto konečné sušení a vaření bude vyžadovat asi tři hodiny. Když je trhanec hotový, bude mít asi poloviční tloušťku než syrový trhanec a zdá se, že ztratil asi 50 % své hmotnosti. Trhlina se při ohnutí neutrhne, ale několik svalových vláken se roztřepí. Pokud se trhanec suší, až při ohýbání praskne, bude mít delší trvanlivost, ale nebude tak chutný. Nechte jitrnici vychladnout na pokojovou teplotu a buď ji zmrazte nebo zchlaďte.
Poznámka: Pokud je chuť soli příliš jemná, při příštím vaření tohoto produktu přidejte do seznamu přísad asi 1 lžičku soli. Pokud je chuť soli příliš silná, snižte množství Bradley Cure asi o 1 čajovou lžičku. Návod připravil Warren R. Anderson, autor knihy Mastering the Craft of Smoking Food.
Chcete se dozvědět více o mase divoké zvěře? Neváhejte se podívat Lukostřelba Téma je pohled na maso divoké zvěře dnes!