Uzený Peppered hovězí kola Recept
Pro tento uzený recept na hovězí kola s pepřem jsem použil práškový dextróza s vynikajícími výsledky. Používáme práškovou dextrózu ke zpracování polosušených a suchých klobás. Je to sladidlo s pouze 70% stejně sladkým jako běžný cukr, živina pro organismy kyseliny mléčné, které pomáhají při kvašení, což dává pikantní chuť. Dextróza je těžší než maso a nutí se do buněk masa. Použijte 2-5 TB. prášková dextróza na 10 liber. masa. 1 lb. 8 uncí. Prášková dextróza bude zpracovat přibližně 200 liber. masa.
Ingredients
Ingredience na 10 liber
2 ½ galonů ledové vody
1 šálek kúra #1
1 lb soli
2 šálky práškové dextrózy
Preparation
Použijte kusy horních nebo spodních koleček o tloušťce asi 4-5″.
Maso přepumpujte lákem, 10% hmotnosti masa.
Poté maso bohatě potřete mletým černým pepřem
Položte jej do nádoby na odležení velmi těsně, se zatíženým dřevěným krytem, který maso přitlačí.
Přidejte tolik solanky, aby bylo maso zakryté, a nechte 7 dní odležet při 38-40ºF (3-4ºC)
Maso vyjměte a vložte do nálevu. Můžete ji také položit naplocho, pokud je k dispozici clona na udírnu.
Udírna by měla být předehřátá na 130ºF (54,4ºC) s klapkami dokořán, dokud nebude povrch masa suchý.
Poté zvyšte teplotu na 155ºF (68,3ºC) s klapkou otevřenou na ¼. Při této teplotě kouřte 4 hodiny.
Zastavte kouř a zvyšte teplotu na 210ºF (98,9ºC), dokud vnitřní teplota masa nebude 165ºF (73,8ºC).
Před krájením dejte maso na 24 hodin do chladničky.