Uzený Hovězí krátká žebra a recept na bramborové gulách
Rozhodl jsem se vyzkoušet svůj recept s uzenými krátkými žebrami dubového dřeva. Jaký krok nahoru od jen vaření. Tady je to, co jsem udělal.
Ingredients
3 – 4 libry hovězího krátká žebra
1 šálek červeného vína
Jedna 28 oz plechovka romských rajčat
Jedna 8 oz plechovka rajčatového protlaku
1 střední cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, mleté
1 PL worcesterské omáčky
1 ČL oregana a provensálských bylinek
4 velké červené brambory – oloupané
Třít:
¾ šálku papriky
¼ šálku každého cukru, sůl – košer nebo mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 polévkové lžíce každé chilli, kajenský prášek, cibulový prášek, česnekový prášek a olivový olej
Preparation
Naneste na krátká žebra a nechte působit 30 minut.
Předehřejte udírnu a poté vložte krátká žebra do @ 210ºF na 4 hodiny s použitím dubového nebo pekanového dřeva.
Zatímco se krátká žebírka udí, připravte si omáčku.
Vařící omáčka
Na oleji orestujte cibuli a česnek do měkka.
Romská rajčata nasypte do mixéru a rozmixujte dohladka.
Rajčatovou směs nalijte do hrnce a přidejte cibuli, česnek, červené víno, rajčatový protlak, bylinky a worcesterskou omáčku.
Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 30 minut.
Sundejte z plotny a dejte stranou.
Po 4 hodinách vyjměte krátká žebra z udírny.
Závěrečné kroky:
Vložte žebra do pánve a zalijte je vařící omáčkou.
Zakryjte pánev a vraťte do udírny (nebo trouby) @ 250ºF na další 3-4 hodiny.
Na poslední 1½ hodiny přidejte brambory.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now