Smoked BBQ Style Brisket Recipe

Uzený styl BBQ Brisket Recept



Mnoho lidí považuje Brisket za nejobtížnější řez masa k vaření. Perfektním řešením je ošetření masa velkorysým třením a solankou, aby se nesché. A nezapomeňte na zlaté pravidlo: nízký a pomalý.

Ingredients

10 lb hovězí hrudí, tuk ořezaný na ¼” tloušťku

Na grilování:

¼ šálku hnědého cukru

¼ šálku papriky

3 polévkové lžíce černého pepře

4 polévkové lžíce košer soli

2 lžičky česnekového prášku

2 lžičky cibulového prášku

2 lžičky celerových semínek

1 lžička kajenského pepře

Na hořčičnou omáčku:

1 šálek žluté hořčice

¼ lžičky černého pepře

¼ lžičky košer soli

1 lžička horké omáčky

Na mopovou omáčku:

½ šálku jablečného octa

1 plechovka (355 ml) jantarového nebo tmavého piva

½ šálku vody

¼ šálku rostlinného oleje

1 polévková lžíce BBQ suchého drhnutí

2 polévkové lžíce worcesterské omáčky

1 polévková lžíce horké omáčky

1 lžička černého pepře

BBQ omáčka:

½ šálku cibule, jemně nakrájené

2 polévkové lžíce másla

3 polévkové lžíce rajčatového protlaku

2 šálky kečupu

¾ šálku hnědého cukru

¼ šálku medu

¼ šálku melasy

1 šálek bílého octa

1 lžička nového koření

3 polévkové lžíce dijonské hořčice

2 lžičky černého pepře

2 čajové lžičky chilli prášek

3 polévkové lžíce worcesterské omáčky

2 lžičky česnekového prášku

1 polévková lžíce papriky

3 polévkové lžíce citronové šťávy

Biskety s příchutí Bradley – Hickory

Preparation

Smíchejte ingredience na suché potírání a dejte stranou 1 polévkovou lžíci na mopovou omáčku.

Hrudník bohatě posypte suchým třením, zabalte do igelitu a dejte přes noc do lednice.

Předehřejte svůj kuřák Bradley Smoker den dne pomocí bisket s příchutí Hickory na 200-250 °F.

Hrudník vyjměte z lednice 1 hodinu před vařením a nechte stát při pokojové teplotě.

Smíchejte ingredience na hořčičnou omáčku.

Vytřete celé prso hořčičnou omáčkou.

Umístěte hruď tukovou stranou nahoru do udírny.

Smíchejte ingredience na mop omáčku.

Po 3 hodinách otočte hrudník a vytřete mopovou omáčkou.

Po dalších 2 hodinách položte hrudí na 2 kusy odolné fólie. Nalijte zbývající mopovou omáčku (asi čtvrt šálku) na horní část hrudníku a pevně uzavřete.

Pokračujte v kouření další 2 až 4 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota hrudníku nedosáhne 195 °F.

Vyjměte hrudí z fólie a nechte 30 minut odstát, než budete hrudí krájet proti zrnu.

Zatímco se hrudí udí, připravte si BBQ omáčku rozehřátím másla ve středním hrnci a cibuli orestujte na středním plameni, dokud nezměkne. Přidejte zbývající přísady. Směs přiveďte k varu na středně vysoké teplotě. Snižte teplotu na minimum a vařte 20 minut.

Hrudník podávejte s BBQ omáčkou.

Recept od: Lena Clayton

Bílý ořech
 Dřevo

Biskety Hickory pro kuřáky Bradley

Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.

Shop Now