Uzený styl BBQ Brisket Recept
Mnoho lidí považuje Brisket za nejobtížnější řez masa k vaření. Perfektním řešením je ošetření masa velkorysým třením a solankou, aby se nesché. A nezapomeňte na zlaté pravidlo: nízký a pomalý.
Ingredients
10 lb hovězí hrudí, tuk ořezaný na ¼” tloušťku
Na grilování:
¼ šálku hnědého cukru
¼ šálku papriky
3 polévkové lžíce černého pepře
4 polévkové lžíce košer soli
2 lžičky česnekového prášku
2 lžičky cibulového prášku
2 lžičky celerových semínek
1 lžička kajenského pepře
Na hořčičnou omáčku:
1 šálek žluté hořčice
¼ lžičky černého pepře
¼ lžičky košer soli
1 lžička horké omáčky
Na mopovou omáčku:
½ šálku jablečného octa
1 plechovka (355 ml) jantarového nebo tmavého piva
½ šálku vody
¼ šálku rostlinného oleje
1 polévková lžíce BBQ suchého drhnutí
2 polévkové lžíce worcesterské omáčky
1 polévková lžíce horké omáčky
1 lžička černého pepře
BBQ omáčka:
½ šálku cibule, jemně nakrájené
2 polévkové lžíce másla
3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
2 šálky kečupu
¾ šálku hnědého cukru
¼ šálku medu
¼ šálku melasy
1 šálek bílého octa
1 lžička nového koření
3 polévkové lžíce dijonské hořčice
2 lžičky černého pepře
2 čajové lžičky chilli prášek
3 polévkové lžíce worcesterské omáčky
2 lžičky česnekového prášku
1 polévková lžíce papriky
3 polévkové lžíce citronové šťávy
Biskety s příchutí Bradley – Hickory
Preparation
Smíchejte ingredience na suché potírání a dejte stranou 1 polévkovou lžíci na mopovou omáčku.
Hrudník bohatě posypte suchým třením, zabalte do igelitu a dejte přes noc do lednice.
Předehřejte svůj kuřák Bradley Smoker den dne pomocí bisket s příchutí Hickory na 200-250 °F.
Hrudník vyjměte z lednice 1 hodinu před vařením a nechte stát při pokojové teplotě.
Smíchejte ingredience na hořčičnou omáčku.
Vytřete celé prso hořčičnou omáčkou.
Umístěte hruď tukovou stranou nahoru do udírny.
Smíchejte ingredience na mop omáčku.
Po 3 hodinách otočte hrudník a vytřete mopovou omáčkou.
Po dalších 2 hodinách položte hrudí na 2 kusy odolné fólie. Nalijte zbývající mopovou omáčku (asi čtvrt šálku) na horní část hrudníku a pevně uzavřete.
Pokračujte v kouření další 2 až 4 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota hrudníku nedosáhne 195 °F.
Vyjměte hrudí z fólie a nechte 30 minut odstát, než budete hrudí krájet proti zrnu.
Zatímco se hrudí udí, připravte si BBQ omáčku rozehřátím másla ve středním hrnci a cibuli orestujte na středním plameni, dokud nezměkne. Přidejte zbývající přísady. Směs přiveďte k varu na středně vysoké teplotě. Snižte teplotu na minimum a vařte 20 minut.
Hrudník podávejte s BBQ omáčkou.
Recept od: Lena Clayton
Bílý ořech
Dřevo
Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.
Shop Now