Uzený Steaků z telecího žebra Recept
Dopřejte si nejvyšší svátek s naším uzeným receptem na steaky z telecího masa! Tyto něžné, šťavnaté steaky jsou pomalu vařeny k dokonalosti, naplňují je kouřovou chutí a tání v ústech, která určitě potěší každého milovníka masa.
Ingredients
Vinná omáčka:
4 šalotky - jemně nasekané
2 stroužky česneku - jemně nasekané
3 PL rostlinného oleje
1 šálek bílého vína
2 šálky hovězího nebo telecího vývaru
¼ šálku rajčatového protlaku
2 lžíce másla
Sůl a pepř
Steaky z telecích žeber:
Rib steaky - (množství, které chcete podávat)
Pepř podle chuti
Máslo
Rostlinný olej
Fleur de sel (nebo nejlepší mořská sůl, jakou najdete)
Preparation
Studené uzené telecí steaky po dobu jedné až jedné a půl hodiny (telecí maso absorbuje kouřové chutě).
Udržujte teplotu telecího masa a udírny Bradley co nejnižší pomocí přídavné udírny se sušicí trubkou. Použijte led na dně Bradley Tower, abyste udrželi teplotu věže na nízké úrovni. Telecí maso by mělo jít přímo z lednice do udírny.
Po skončení studeného kouře vložte telecí maso do plastových uzavíratelných sáčků a ihned je vraťte do lednice, aby přes noc odpočívalo, dokud není čas na přípravu jídla další den.
Předehřejte troubu na 400 °F.
Vyjměte telecí maso z chladničky a osušte papírovými utěrkami.
Každé žebro z obou stran okořeníme pepřem.
V rozpálené pánvi rozehřejeme máslo a olej. Opékejte každé žebro na každé straně po dobu 30 sekund.
Tento krok opakujte pro každé žebro, dokud nebudou všechna žebra propečená. Poté je vložte do pekáče (pekáčů).
Pečeme v předehřáté troubě na 400 °F po dobu 20 minut. Přibližně 20 minut bude pro výchozí bod asi středně vzácné.
Zatímco se žebra opékají, ve velké pánvi orestujte na oleji šalotku a česnek; přidejte víno a 2 minuty redukujte. Přidejte hovězí vývar a rajčatovou pastu; 5 minut povařit, aby se chutě propojily. Odstraňte z tepla; po lžících vmíchejte máslo a podle chuti přidejte sůl a pepř.
Když jsou žebrové steaky hotové, posypte je fleur de sel.
Podávejte s vinnou omáčkou a zeleninou. Nejraději mám chřest.