Uzený Hovězí ječmen Polévka recept
Zdravá a plná polévka plná barevné zeleniny, ječmene a uzeného hovězího masa. Ideální pro ty chladné zimní dny.
Ingredients
1 šálek nakrájené cibule
1 šálek nakrájeného celeru
1 šálek nakrájené mrkve
2 lžíce másla
2 šálky uzeného hovězího masa, jemně nakrájeného
6 šálků vody
6 šálků hovězího vývaru
1 28 oz. plechovka nakrájených rajčat
1½ šálku suchého perličkového ječmene
2 PL soli
1 ČL mletého černého pepře
Preparation
Ve velkém polévkovém hrnci opečte cibuli, celer a mrkev s máslem. Jakmile jsou cibule a celer měkké (asi 6-8 minut), vmíchejte hovězí maso.
Vařte za častého míchání dalších 5 minut.
Přidejte vodu, hovězí vývar a nakrájená rajčata. Přiveďte k varu a vmíchejte zbývající ingredience.
Polévku nechte vařit při mírném varu po dobu 30–45 minut. Ječmen by měl být plně propečený a hovězí maso by mělo být měkké.
Recept od: Steve Cylka