Smokey Blackberry Steaks Recipe

Smokey Ostružina Steaks recept



Pomocí tohoto receptu povýšíte další steakovou noc. Jemné, šťavnaté steaky potažené v bohaté balsamické ostružině s ostružinou pomalu ukrytou k dokonalosti a vytvářejí misku, které je jak elegantní, tak prasknutí s chutí.

Ingredients

Steaky:

2 Filet steaky

4 lžíce másla

4 PL olivového oleje

1 PL lanýžového oleje

1 svazek čerstvého tymiánu

1 svazek čerstvého kopru

1 polévková lžíce pepřové směsi

1 ČL mořské soli

Ostružinová balzamiková omáčka:

⅓ Šálek ostružinového vína

2 PL kukuřičného škrobu

1 šálek studené vody (pro kukuřičný škrob)

¾ Balzamikový ocet

⅔ šálek kečupu

¼ šálku medu

2 nakrájené šalotky

2 PL worcesterské omáčky

1 PL dijonské hořčice

¼ Osolte

1 ČL soli

1 ČL pepře

1 PL cukru

Použité vybavení:

P10 Bradley Smoker

Skládací stůl Bradley Smoker

Nepřilnavé silikonové podložky Bradley Smoker

Nástroje pro kuřáky Bradley

Thermoworks timestick trio

Thermoworks thermapen jeden

    Nastavení Bradley Smoker:

    Bisquettes: Hunter's Blend

    Teplota: 256ºF (124.4°C)

    Časovač kouře: 60 minut nebo 1 hodina

    Časovač: 90 minut nebo 1 ½ hodiny

    Preparation

    Steaky:

    Nastavte svůj Bradley Smoker na výše uvedená nastavení.

    Steaky necháme odležet v lednici, dokud nedosáhnou pokojové teploty.

    Vložte steaky do železné pánve a přidejte 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku lanýžového oleje, 1 lžičku pepře a 1 lžičku mořské soli.

    Přidejte čerstvý tymián, kopr a máslo kolem steaků.

    Umístěte do Bradley Smoker, dokud vnitřní teplota nedosáhne 145ºF (střední).

    Přidejte kapku ostružinové balzamikové omáčky a užívejte si!

      Ostružinová balzamiková omáčka:

      Uvařte balzamikový ocet.

      Přidejte následující spolu s balzamikovým octovým vínem, kečupem, medem, šalotkou, worcesterskou omáčkou, dijonskou hořčicí, dochuťte solí, solí, pepřem a cukrem. Na mírném ohni míchejte dohromady asi 10 minut.

      Omáčku přecedíme do jiného hrnce. Vezměte 1 šálek studené vody a vmíchejte kukuřičný škrob. Jakmile se to dobře promíchá, dejte omáčku zpět na střední teplotu.

      Za rychlého šlehání vmíchejte ½ šálku kukuřičného škrobu, aby nevznikly hrudky.

      Šlehejte dohromady asi 1 ½ minuty a zbývající ½ šálku kukuřičného škrobu použijte pouze v případě, že je omáčka příliš řídká.

      Nyní je čas vychutnat si lahodnou omáčku, která dodá vašemu jídlu více chuti.

      Recept od: Bryan Edwards – Moody Foodie Tulsa

      Hunter's
       Směs

      Hunters Blend Biquettes pro Bradley Smoker

      Rozmarýn, tymián a černý pepř s naším párem bisket z javorového dřeva se zvěřinou, drůbeží, rybami, jehněčím, hovězím masem a zeleninou.

      Shop Now