Smokey Ostružina Steaks recept
Pomocí tohoto receptu povýšíte další steakovou noc. Jemné, šťavnaté steaky potažené v bohaté balsamické ostružině s ostružinou pomalu ukrytou k dokonalosti a vytvářejí misku, které je jak elegantní, tak prasknutí s chutí.
Ingredients
Steaky:
2 Filet steaky
4 lžíce másla
4 PL olivového oleje
1 PL lanýžového oleje
1 svazek čerstvého tymiánu
1 svazek čerstvého kopru
1 polévková lžíce pepřové směsi
1 ČL mořské soli
Ostružinová balzamiková omáčka:
⅓ Šálek ostružinového vína
2 PL kukuřičného škrobu
1 šálek studené vody (pro kukuřičný škrob)
¾ Balzamikový ocet
⅔ šálek kečupu
¼ šálku medu
2 nakrájené šalotky
2 PL worcesterské omáčky
1 PL dijonské hořčice
¼ Osolte
1 ČL soli
1 ČL pepře
1 PL cukru
Použité vybavení:
P10 Bradley Smoker
Skládací stůl Bradley Smoker
Nepřilnavé silikonové podložky Bradley Smoker
Nástroje pro kuřáky Bradley
Thermoworks timestick trio
Thermoworks thermapen jeden
Nastavení Bradley Smoker:
Bisquettes: Hunter's Blend
Teplota: 256ºF (124.4°C)
Časovač kouře: 60 minut nebo 1 hodina
Časovač: 90 minut nebo 1 ½ hodiny
Preparation
Steaky:
Nastavte svůj Bradley Smoker na výše uvedená nastavení.
Steaky necháme odležet v lednici, dokud nedosáhnou pokojové teploty.
Vložte steaky do železné pánve a přidejte 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku lanýžového oleje, 1 lžičku pepře a 1 lžičku mořské soli.
Přidejte čerstvý tymián, kopr a máslo kolem steaků.
Umístěte do Bradley Smoker, dokud vnitřní teplota nedosáhne 145ºF (střední).
Přidejte kapku ostružinové balzamikové omáčky a užívejte si!
Ostružinová balzamiková omáčka:
Uvařte balzamikový ocet.
Přidejte následující spolu s balzamikovým octovým vínem, kečupem, medem, šalotkou, worcesterskou omáčkou, dijonskou hořčicí, dochuťte solí, solí, pepřem a cukrem. Na mírném ohni míchejte dohromady asi 10 minut.
Omáčku přecedíme do jiného hrnce. Vezměte 1 šálek studené vody a vmíchejte kukuřičný škrob. Jakmile se to dobře promíchá, dejte omáčku zpět na střední teplotu.
Za rychlého šlehání vmíchejte ½ šálku kukuřičného škrobu, aby nevznikly hrudky.
Šlehejte dohromady asi 1 ½ minuty a zbývající ½ šálku kukuřičného škrobu použijte pouze v případě, že je omáčka příliš řídká.
Nyní je čas vychutnat si lahodnou omáčku, která dodá vašemu jídlu více chuti.
Recept od: Bryan Edwards – Moody Foodie Tulsa
Hunter's
Směs
Rozmarýn, tymián a černý pepř s naším párem bisket z javorového dřeva se zvěřinou, drůbeží, rybami, jehněčím, hovězím masem a zeleninou.
Shop Now