Pastrami
Pastrami může být vyroben z husích, koz, a skopové, ale nejčastěji se vyrábí z hovězí hrudí.
Ingredients
1,5 kg cornned hovězí hrudí (nebo si můžete vyrobit vlastní viz spodní poznámka)
Suché tření:2 lžíce hrubě mletého černého pepře
1 polévková lžíce semínek koriandru, nalámaných trochu v tloučku
1 lžíce koriandrového prášku
1 lžíce měkkého hnědého cukru
1 lžíce papriky
2 lžičky česnekového prášku
2 lžičky cibulového prášku
1 ČL hořčičných semínek
1 lžička hořčice v prášku
Vytvořte si vlastní:Hovězí hruď 1,5 kg (tloušťka 2 palce v poměrně jednotném plochém tvaru)
4,5 l destilované vody
14,4 g Okamžité vytvrzení:
"Pražský prášek"
225 g Morton's Kosher Salt
225 g tmavě hnědého cukru
5 lžic nakládacího koření
5 stroužků česneku rozdrcených nebo lisovaných
Poznámka: Tento recept jednoduše nezvyšujte nebo nesnižujte, použijte prosím renomovanou testovanou kalkulačku sušení, nebo pokud se na to necítíte dobře, kupte si nakládanou hovězí hruď (nasolenou a nevařenou).Preparation
Odsolené hovězí maso namočte na 8 hodin do vody.
Smíchejte všechny ingredience na tření dohromady.
Sceďte a hojně nanášejte na celé uzené hovězí maso.
Nechte na drátěné mřížce v lednici s potíráním odpočívat dalších 8 hodin až přes noc.
Nastavte udírnu na 110 C a jakmile se teplota zvýší, zapněte uzení pomocí dubových bisket. Pokud si přejete, můžete použít jiné biskety s příchutí Bradley.
Jakmile dosáhne teploty, vložte hovězí maso do udírny s tácem na roštu níže, aby se zachytily všechny kapky a šťávy, a nechte udit přibližně 8 hodin, dokud nedosáhne vnitřní teploty 95-99 C a je extrémně měkké.
Nakrájejte a užívejte si.
Vytvořte si vlastní:Najděte si vhodnou nádobu dostatečně velkou, aby se do ní vešel veškerý lák a maso. Zajistěte řádné čištění a sterilní.
Smíchejte přísady kúry a destilovanou vodu a míchejte, dokud se nerozpustí.
Odstraňte co nejvíce povrchového tuku.
Přidejte maso do konzervační směsi a v případě potřeby zavažte nereaktivním předmětem, aby zůstalo ponořené po dobu 5-7 dnů. Pokud byl k přidržování hrudníku použit nějaký předmět, denně maso otáčejte, abyste zajistili rovnoměrnou absorpci. Po dokončení bude zevnějšek masa světle hnědý až šedý, a pokud se do něj nakrájí jako normální syrové maso, bude mírně růžovější.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now