Pastrami

Pastrami

Dan Shahin

Pastrami může být vyroben z husích, koz, a skopové, ale nejčastěji se vyrábí z hovězí hrudí.

Ingredients

1,5 kg cornned hovězí hrudí (nebo si můžete vyrobit vlastní viz spodní poznámka)

Suché tření:

2 lžíce hrubě mletého černého pepře

1 polévková lžíce semínek koriandru, nalámaných trochu v tloučku

1 lžíce koriandrového prášku

1 lžíce měkkého hnědého cukru

1 lžíce papriky

2 lžičky česnekového prášku

2 lžičky cibulového prášku

1 ČL hořčičných semínek

1 lžička hořčice v prášku

Vytvořte si vlastní:

Hovězí hruď 1,5 kg (tloušťka 2 palce v poměrně jednotném plochém tvaru)

4,5 l destilované vody

14,4 g Okamžité vytvrzení:

"Pražský prášek"

225 g Morton's Kosher Salt

225 g tmavě hnědého cukru

5 lžic nakládacího koření

5 stroužků česneku rozdrcených nebo lisovaných

Poznámka: Tento recept jednoduše nezvyšujte nebo nesnižujte, použijte prosím renomovanou testovanou kalkulačku sušení, nebo pokud se na to necítíte dobře, kupte si nakládanou hovězí hruď (nasolenou a nevařenou).

Preparation

Odsolené hovězí maso namočte na 8 hodin do vody.

Smíchejte všechny ingredience na tření dohromady.

Sceďte a hojně nanášejte na celé uzené hovězí maso.

Nechte na drátěné mřížce v lednici s potíráním odpočívat dalších 8 hodin až přes noc.

Nastavte udírnu na 110 C a jakmile se teplota zvýší, zapněte uzení pomocí dubových bisket. Pokud si přejete, můžete použít jiné biskety s příchutí Bradley.

Jakmile dosáhne teploty, vložte hovězí maso do udírny s tácem na roštu níže, aby se zachytily všechny kapky a šťávy, a nechte udit přibližně 8 hodin, dokud nedosáhne vnitřní teploty 95-99 C a je extrémně měkké.

Nakrájejte a užívejte si.

Vytvořte si vlastní:

Najděte si vhodnou nádobu dostatečně velkou, aby se do ní vešel veškerý lák a maso. Zajistěte řádné čištění a sterilní.

Smíchejte přísady kúry a destilovanou vodu a míchejte, dokud se nerozpustí.

Odstraňte co nejvíce povrchového tuku.

Přidejte maso do konzervační směsi a v případě potřeby zavažte nereaktivním předmětem, aby zůstalo ponořené po dobu 5-7 dnů. Pokud byl k přidržování hrudníku použit nějaký předmět, denně maso otáčejte, abyste zajistili rovnoměrnou absorpci. Po dokončení bude zevnějšek masa světle hnědý až šedý, a pokud se do něj nakrájí jako normální syrové maso, bude mírně růžovější.

Dub
 Dřevo

Dubové biskety pro kuřáky Bradley

Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.

Shop Now