Pastrami

Pastrami

Sandra Tate

Horká pastrami na Rye je nejlépe známá jako kultovní newyorská 2. Ave Deli Dish.

Ingredients

200 g mořské soli

20 g pražského prášku

120 g bílého cukru

80 g tmavě hnědého cukru

2 lžičky nakládacího koření

3 velké stroužky česneku

Preparation

Horké pastrami na žitě je nejlépe známé jako kultovní jídlo 2nd Ave Deli v New Yorku. Nebyl jsem tam a možná se tam nikdy nedostanu, ale myslel jsem si, že bych mohl udělat zatraceně dobrý pokus vytvořit svůj vlastní, a jak se stává, nikdo nebyl zklamán.

V polovině týdne jsem si dal 2 kg hovězího hrudníku a připravil si lák.

Chcete-li posoudit, kolik nálevu potřebujete, je nejlepší umístit hruď do přiléhavé nádoby a ponořit ji do vody – nyní vodu slijte a změřte, kolik vody máte. V případě mého díla tomu tak bylo 2,5 litru,

To jsem přivedl k varu a přidal 200 g mořské soli, 20 g pražského prášku, 120 g bílého cukru, 80 g tmavě hnědého cukru, 2 lžičky nakládacího koření a 3 velké stroužky česneku, rozdrcený.

Po úplném vychladnutí jsem hruď ponořil, zatížil plechovkou rajčat a dal do lednice na 4 dny zatuhnout.

Odstraňte hrudí a důkladně opláchněte, než úplně osušte kuchyňským papírem.

Zlikvidujte nálev.

Nastavte Bradley Smoker na teplotu skříně 125 °C/260 °F, naplnění zásobníku jablečné nebo třešňové dřevo biskety.

Nasucho utřete z 1 kulaté lžíce semínek koriandru a 1 kulaté lžíce smíchaného pepře (nebo jen zrnek černého pepře, chcete-li) – rozdrťte je paličkou a hmoždířem na hrubou třísku – a nabalte je přes horní povrch hrudníku.

Přeneste na drátěnou polici Bradley a kouřte 3 hodiny.

Nyní máme charakteristickou chuť pastrami kouře, ale kloub musí být jemnější.

Pastrami zabalte do alobalu a pokračujte v pečení při 125 °C v troubě další 2–3 hodiny, dokud nezměkne.

Když nakrájíte do masa, bude mít ten růžově červený vzhled z kúry.

Peču si vlastní chléb, takže jsme měli vynikající čerstvé, křupavé žitné z trouby, na které jsme si naskládali naše horké pastrami, ale většina dobrých supermarketů nějaké bude mít, a pokud ne, bude muset udělat dobrý celozrnný.

Udělala jsem také teplý salát z mixované papriky, chilli & rajčat s chladivou oblohou z avokáda, rukoly a bazalky.

Opravdu to stojí za námahu, je naprosto chutné a stejně tak se podává nakrájené na tenké plátky, studené z lednice.

Třešeň
 Dřevo

Třešňové biskety pro kuřáky Bradley

Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.

Shop Now