alt="smoked meatloaf"

The Best Smoked Meatloaf Ever Recipe



This can be baked in the oven, of course, but I did it in our electric smoker. I smoked it for about 30 min, using hickory. Then continued smoking and cooking at 300 for 2-3 hours, or until meat reaches 160ºF.

Ingredients

Pro sekanou:

6 plátků bílého chleba

1 hrnek plnotučného mléka

2 lb mletého sklíčidla nebo 1 lb sklíčidla a 1 lb mletého vepřového masa

1 šálek (vrchol) čerstvě nastrouhaného parmazánu

¼ ČL ochucené soli

¾ lžičky soli

Čerstvě mletý černý pepř

⅓ šálek nasekané ploché petrželky

1 střední cibule, nakrájená

Nasekaný česnek, kolik chcete

4 Celá vejce, rozšlehaná

10 plátků tenké/běžné slaniny (použila jsem Bentonovu a ne tolik)

Na omáčku:

1 ½ šálku kečupu

⅓ šálek hnědého cukru

1 PL suché hořčice

Tabasco podle chuti

Preparation

Plátky chleba zalijeme mlékem. Nechte několik minut nasáknout. Do velké mísy dejte mleté hovězí maso, chléb namočený v mléce, parmezán, ochucenou sůl, sůl, černý pepř, cibuli, česnek a petržel. Zalijeme rozšlehanými vejci.

Rukama promíchejte ingredience, dokud se dobře nespojí. Směs vytvarujte do tvaru bochníku v kouřotěsné pánvi. Je to velmi mokrá sekaná, ale při vaření pěkně tuhne. (Dno vyložte alobalem, abyste předešli velkému nepořádku!) Místo toho jsem použil plochý plech a pravděpodobně se upekl o něco rychleji než bochník.

Navrch položte plátky slaniny a zastrčte je pod sekanou.

Připravte omáčku: do mísy přidejte kečup, hnědý cukr, hořčici a horkou omáčku. Smíchejte dohromady. Nalijte ⅓ směsi na slaninu. Rozetřete lžící. V polovině doby uzení rozložte ještě ⅓. Zbytek schovejte k podávání.