The Best Smoked Meatloaf Ever Recipe
This can be baked in the oven, of course, but I did it in our electric smoker. I smoked it for about 30 min, using hickory. Then continued smoking and cooking at 300 for 2-3 hours, or until meat reaches 160ºF.
Ingredients
Pro sekanou:
6 plátků bílého chleba
1 hrnek plnotučného mléka
2 lb mletého sklíčidla nebo 1 lb sklíčidla a 1 lb mletého vepřového masa
1 šálek (vrchol) čerstvě nastrouhaného parmazánu
¼ ČL ochucené soli
¾ lžičky soli
Čerstvě mletý černý pepř
⅓ šálek nasekané ploché petrželky
1 střední cibule, nakrájená
Nasekaný česnek, kolik chcete
4 Celá vejce, rozšlehaná
10 plátků tenké/běžné slaniny (použila jsem Bentonovu a ne tolik)
Na omáčku:
1 ½ šálku kečupu
⅓ šálek hnědého cukru
1 PL suché hořčice
Tabasco podle chuti
Preparation
Plátky chleba zalijeme mlékem. Nechte několik minut nasáknout. Do velké mísy dejte mleté hovězí maso, chléb namočený v mléce, parmezán, ochucenou sůl, sůl, černý pepř, cibuli, česnek a petržel. Zalijeme rozšlehanými vejci.
Rukama promíchejte ingredience, dokud se dobře nespojí. Směs vytvarujte do tvaru bochníku v kouřotěsné pánvi. Je to velmi mokrá sekaná, ale při vaření pěkně tuhne. (Dno vyložte alobalem, abyste předešli velkému nepořádku!) Místo toho jsem použil plochý plech a pravděpodobně se upekl o něco rychleji než bochník.
Navrch položte plátky slaniny a zastrčte je pod sekanou.
Připravte omáčku: do mísy přidejte kečup, hnědý cukr, hořčici a horkou omáčku. Smíchejte dohromady. Nalijte ⅓ směsi na slaninu. Rozetřete lžící. V polovině doby uzení rozložte ještě ⅓. Zbytek schovejte k podávání.