Mesquite kouřil BBQ hovězí žebra
Je pravděpodobné, že jste zde viděli mnoho receptů na vepřová žebra. Méně populární, hovězí žebra jsou větší a vyžadují nízkou a pomalou přípravu. Tento recept vám však vezme jen 3 hodiny kouření a dopadne skvěle.
Ingredients
1 střed roštu nakrájená hovězí žebra
2 lžíce papriky
2 lžíce bílého cukru
1 lžička soli
1 lžíce chilli prášku
1 lžíce česnekového prášku
1 ½ lžičky suché hořčice
1 lžička mletého černého pepře
1 lžička kajenského pepře
1 lžička mletého kmínu
1 šálek BBQ omáčky
Preparation
Smíchejte koření a cukr a vytvořte kořenící směs.
Sloupněte membránu ze zadní části stojanu žeber. Štědře potřete kořenící směsí celá žebra. Dejte na 2-3 hodiny do lednice.
Nastavte udírnu na 225 °F pomocí bisket s příchutí Mesquite.
Umístěte žebra do udírny a uďte 3 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota žeber nedosáhne 190 °F.
Vyjměte žebra z udírny a bohatě je potřete BBQ omáčkou.
Před krájením a podáváním je nechte 10 minut odpočinout.
Podle: Steve Cylka
Mesquite
Dřevo
Jako nejsilnější z udírenských dřev se skvěle doplňuje s bohatými masy, jako je steak, kachna a jehněčí maso se svou silnější, o něco sladší a jemnější chutí než Hickory.
Shop Now