Smoked beef short ribs on cutting board

Smoked Five-Spice Short Ribs



Five-spice blend is a mixture of star anise, cloves, cinnamon, Szechuan pepper and fennel. It works its subtle magic in the rub. Perfect to complement the meatiness of beef short ribs. Better yet when you use mesquite wood to prepare this Asian short rib recipe.

Ingredients

4-6 hovězích krátkých žeber, s kostí

Pro Slathera:

½ šálku dijonské hořčice

2 lžíce worcesterské omáčky

Pro Rub:

3 lžíce košer soli

½ šálku hnědého cukru

1 lžíce papriky

1 polévková lžíce směsi pěti koření

Biskety s příchutí Bradley – Mesquite

Preparation

Smíchejte dohromady dijonskou hořčici a worcesterskou omáčku na slather v jedné misce.

V jiné misce smíchejte koření na potírání.

Krátká žebra potřete (uhodli jste) slatherem a poté je otřete. Nechte v lednici 2-3 hodiny, aby absorbovaly chutě.

Krátká žebra udělejte kostmi dolů (a masem nahoru) s bisketami Mesquite po dobu 4–5 hodin na naolejovaném roštu při 225–250 °F.

Zkontrolujte vnitřní teplotu žebírek, kuřte žebra, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 185°F.

Vyjměte z udírny a před krájením a podáváním nechte 15 minut odpočinout.

Mesquite
 Dřevo

Biskety Mesquite pro kuřáky Bradley

Jako nejsilnější z udírenských dřev se skvěle doplňuje s bohatými masy, jako je steak, kachna a jehněčí maso se svou silnější, o něco sladší a jemnější chutí než Hickory.

Shop Now