Smoked Five-Spice Short Ribs
Five-spice blend is a mixture of star anise, cloves, cinnamon, Szechuan pepper and fennel. It works its subtle magic in the rub. Perfect to complement the meatiness of beef short ribs. Better yet when you use mesquite wood to prepare this Asian short rib recipe.
Ingredients
4-6 hovězích krátkých žeber, s kostí
Pro Slathera:
½ šálku dijonské hořčice
2 lžíce worcesterské omáčky
Pro Rub:
3 lžíce košer soli
½ šálku hnědého cukru
1 lžíce papriky
1 polévková lžíce směsi pěti koření
Biskety s příchutí Bradley – Mesquite
Preparation
Smíchejte dohromady dijonskou hořčici a worcesterskou omáčku na slather v jedné misce.
V jiné misce smíchejte koření na potírání.
Krátká žebra potřete (uhodli jste) slatherem a poté je otřete. Nechte v lednici 2-3 hodiny, aby absorbovaly chutě.
Krátká žebra udělejte kostmi dolů (a masem nahoru) s bisketami Mesquite po dobu 4–5 hodin na naolejovaném roštu při 225–250 °F.
Zkontrolujte vnitřní teplotu žebírek, kuřte žebra, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 185°F.
Vyjměte z udírny a před krájením a podáváním nechte 15 minut odpočinout.
Mesquite
Dřevo
Jako nejsilnější z udírenských dřev se skvěle doplňuje s bohatými masy, jako je steak, kachna a jehněčí maso se svou silnější, o něco sladší a jemnější chutí než Hickory.
Shop Now