Kouřový Hovězí krátká žebra s Gremolatou
Krátká žebírka jsou tak velmi, velmi lahodná a tak velmi, velmi levná - ale pravděpodobně o ně budete muset požádat svého řezníka předem.
Ingredients
(Podává 4)
4 hovězí krátká žebra - asi 1,8 kg1 lžíce mořské soli
1 lžíce měkkého hnědého cukru
Černý pepř
Pro gremolatu
velká hrst plochá listová petrželnastrouhaná kůra z malého citronu
1 velký stroužek česneku, rozdrcený a nasekaný nadrobno
hrst čerstvé strouhanky, osmažené dozlatova a křupavé na troše olivového oleje
Preparation
Máme obrovské štěstí, že máme v Totnes tři skvělé řezníky, ale i tak jsem musel být pár dní trpělivý, abych dostal svá krátká žebra. Většina už byla zbavena masa – předpokládám, že kvůli dušení – jakmile je poražena mrtvola. Každé žebro váží přibližně 450 g a budete potřebovat jedno žebro na osobu (nebo více, pokud mají muži svůj způsob). Maso je na žebru tlusté a budete muset odstranit vrchní vrstvu tuku a šlachy, opět vám pravděpodobně vyhověl váš řezník.
Krátká žebírka zabere o něco déle než tři hodiny, než dosáhnou senzačního, jemného výsledku, a protože preferuji jemnou kouřovou chuť, rozdělil jsem dobu vaření mezi konvenční troubu (2 hodiny) a Bradley Smoker (1 hodina). Můžete raději používat pouze Bradley.
Metoda:
Předehřejte troubu na 170 °C. Smíchejte sůl a cukr a vetřete do masa (neobtěžujte se stranou s kostí) a poté dejte dobře mletý černý pepř.
Usaďte do mělkého plechu (pod žebra jsem dala nahrubo nakrájený pórek a celer, aby maso zůstalo vlhké) a pečte 2 hodiny.
Do této doby žebra pustí tuk, který protéká tímto řezem, a stojí za to pověsit se na to lahodné hovězí maso, které kape na nedělní pečené brambory.
mít Bradley spustit a spustit půl hodiny před dokončením pečení v troubě.
Přidejte do stohu dubové biskety a nastavte teplotu ve skříňce na 160 °C.
Přeneste žebra z podnosu na mřížku Bradley a umístěte je do předehřáté skříně na další hodinu uzení.
Touto dobou se na žebírkovém mase vytvořila kouřová kůrka a téměř odpadla od kosti.
Vyjměte a nechte maso odpočinout a připravte gremolatu.
Udělat gremolata nasekáním petrželky a jejím spojením s ostatními surovinami.
Jedná se o živoucí přílohu, která doplňuje a podtrhuje bohatost masa.
Vyjměte žebra z kosti (pokud již nespadla) a nakrájejte. hojně posypte gremolatou a užijte si ten okamžik! Krásné s máslovými Jersey Royals a jemnými fazolemi.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now