Uzené hovězí maso Společný tvarohový koláč...
...S anglickým pivem a sýrovou kaší
Ingredients
1,5 kg hovězí kloub
2 lžíce hrubého černého pepře
3 lžičky mořské soli
1 lžíce cibulového prášku
1 lžíce česnekového prášku
Na kaši:1 kg brambor Maris Piper
150 g britského zralého bílého čedaru
75 g nesoleného britského másla
100 ml mléka
2 lžičky hořčičného prášku
sůl a pepř na dochucení)
Na náplň koláče:1 lžíce rostlinného oleje
4 mrkve, nakrájené na kostičky
2 žluté cibule, nakrájené
3 stroužky česneku
2 kostky hovězího vývaru
750 ml vody
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce worcesterské omáčky
1 láhev piva Newcastle Brown
čerstvý tymián, rozmarýn a šalvěj (jemně nasekané, podle chuti)
Preparation
Metoda:
Nastavte si kuřák na 150°C a naložte do něj několikahodinovou směs Hunters Blend nebo šalvějové biskety.
Nechte to ohřát na teplotu a začněte připravovat hovězí maso na uzení.
Nakrájejte na 2 palce silná kolečka a utřete je se solí, pepřem, cibulí a česnekem. Umístěte je na mřížku uprostřed udírny a nechte 30 minut vařit.
Po uplynutí 30 minut snižte troubu udírny na nejnižší stupeň 30°C a pokračujte v uzení a vaření při nízké teplotě další 2 hodiny.
Mezitím si připravte bramborovou kaši. Pokud máte raději hladkou kaši, uvařte brambory vcelku i se slupkou. Po uvaření sceďte a ochlaďte, dokud s nimi nebudete moci bezpečně manipulovat. Sloupejte slupky. Pokud dáváte přednost slupce, možná budete chtít brambory nakrájet na poloviny, abyste uvařili rychleji.
Jednoduše vařte, dokud se neuvaří, sceďte a poté ochlaďte, dokud s nimi nebudete moci bezpečně manipulovat.
Svařte dohromady mléko, máslo a hořčičný prášek.
Přitom nastrouháme bílý čedar.
Brambory nahrubo rozmačkejte, přidejte směs převařeného mléka, másla a hořčičného prášku spolu s nastrouhaným bílým čedarem a podle chuti osolte a opepřete. Vše rozmačkejte, dokud nedosáhnete požadované textury.
Dát stranou.
Po uzení hovězího masa vypněte udírnu a začněte vařit zbytek náplně do koláče.
Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte mrkev a cibuli. Nechte vařit asi 10 minut do hněda.
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Přidejte k mrkvi a cibuli. Nechte vařit další 3 minuty, poté přidejte nasekaný česnek.
Vařte ještě asi minutu a poté do hrnce přidejte mouku. Pořádně to promíchejte, a jakmile je vše obalené, přidejte rajčatovou pastu, worcestrovou omáčku a směs tymiánu, rozmarýnu a šalvěje.
Po další minutě přidejte do hrnce láhev piva Newcastle Brown (nebo jiného tmavého piva).
Snižte teplotu na střední a nechte probublávat a vařte 5 minut.
Mezitím smíchejte kostky hovězího vývaru se 750 ml horké vody, dokud se nerozpustí. Nyní přidejte vývar do hrnce se vším zbytkem. Vše společně necháme 1 hodinu vařit.
Hrnec sejmeme z ohně a náplň nalijeme do máslem vymazané koláčové formy.
Vše dejte na hodinu (nebo déle!) do lednice, aby úplně vychladlo. V tuto chvíli, pokud byste chtěli náplň zmrazit pro další použití – to je naprosto v pořádku až na 3 měsíce.
Až budete připraveni k pečení, začněte zakrývat obsah koláčové misky bramborovou kaší.
Začněte plněním kolem okrajů a postupujte do středu. Když je zakryté, uhlaďte brambory přes horní část koláče. Nyní, pokud chcete, přetáhněte vidličku a vytvořte vyvýšené čáry přes koláč.
Pečeme 30 minut až 1 hodinu na 160 st°C Před podáváním nechte dalších 30 minut vychladnout.
Šalvěj
Dřevo
Vůně s tóny citronu, máty a dřevitých tónů. Jehněčí, vepřové, drůbež a uzeniny jsou zvýrazněny příchutí šalvěje a javorových bisket.
Shop Now