Smoked Beef Joint Cottage Pie...

Uzené hovězí maso Společný tvarohový koláč...

Dan Shahin

...S anglickým pivem a sýrovou kaší

Ingredients

Na hovězí pečínku:

1,5 kg hovězí kloub

2 lžíce hrubého černého pepře

3 lžičky mořské soli

1 lžíce cibulového prášku

1 lžíce česnekového prášku

Na kaši:

1 kg brambor Maris Piper

150 g britského zralého bílého čedaru

75 g nesoleného britského másla

100 ml mléka

2 lžičky hořčičného prášku

sůl a pepř na dochucení)

Na náplň koláče:

1 lžíce rostlinného oleje

4 mrkve, nakrájené na kostičky

2 žluté cibule, nakrájené

3 stroužky česneku

2 kostky hovězího vývaru

750 ml vody

2 lžíce rajčatového protlaku

2 lžíce hladké mouky

2 lžíce worcesterské omáčky

1 láhev piva Newcastle Brown

čerstvý tymián, rozmarýn a šalvěj (jemně nasekané, podle chuti)

Preparation

Metoda:

Nastavte si kuřák na 150°C a naložte do něj několikahodinovou směs Hunters Blend nebo šalvějové biskety.

Nechte to ohřát na teplotu a začněte připravovat hovězí maso na uzení.

Nakrájejte na 2 palce silná kolečka a utřete je se solí, pepřem, cibulí a česnekem. Umístěte je na mřížku uprostřed udírny a nechte 30 minut vařit.

Po uplynutí 30 minut snižte troubu udírny na nejnižší stupeň 30°C a pokračujte v uzení a vaření při nízké teplotě další 2 hodiny.

Mezitím si připravte bramborovou kaši. Pokud máte raději hladkou kaši, uvařte brambory vcelku i se slupkou. Po uvaření sceďte a ochlaďte, dokud s nimi nebudete moci bezpečně manipulovat. Sloupejte slupky. Pokud dáváte přednost slupce, možná budete chtít brambory nakrájet na poloviny, abyste uvařili rychleji.

Jednoduše vařte, dokud se neuvaří, sceďte a poté ochlaďte, dokud s nimi nebudete moci bezpečně manipulovat.

Svařte dohromady mléko, máslo a hořčičný prášek.

Přitom nastrouháme bílý čedar.

Brambory nahrubo rozmačkejte, přidejte směs převařeného mléka, másla a hořčičného prášku spolu s nastrouhaným bílým čedarem a podle chuti osolte a opepřete. Vše rozmačkejte, dokud nedosáhnete požadované textury.

Dát stranou.

Po uzení hovězího masa vypněte udírnu a začněte vařit zbytek náplně do koláče.

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte mrkev a cibuli. Nechte vařit asi 10 minut do hněda.

Hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Přidejte k mrkvi a cibuli. Nechte vařit další 3 minuty, poté přidejte nasekaný česnek.

Vařte ještě asi minutu a poté do hrnce přidejte mouku. Pořádně to promíchejte, a jakmile je vše obalené, přidejte rajčatovou pastu, worcestrovou omáčku a směs tymiánu, rozmarýnu a šalvěje.

Po další minutě přidejte do hrnce láhev piva Newcastle Brown (nebo jiného tmavého piva).

Snižte teplotu na střední a nechte probublávat a vařte 5 minut.

Mezitím smíchejte kostky hovězího vývaru se 750 ml horké vody, dokud se nerozpustí. Nyní přidejte vývar do hrnce se vším zbytkem. Vše společně necháme 1 hodinu vařit.

Hrnec sejmeme z ohně a náplň nalijeme do máslem vymazané koláčové formy.

Vše dejte na hodinu (nebo déle!) do lednice, aby úplně vychladlo. V tuto chvíli, pokud byste chtěli náplň zmrazit pro další použití – to je naprosto v pořádku až na 3 měsíce.

Až budete připraveni k pečení, začněte zakrývat obsah koláčové misky bramborovou kaší.

Začněte plněním kolem okrajů a postupujte do středu. Když je zakryté, uhlaďte brambory přes horní část koláče. Nyní, pokud chcete, přetáhněte vidličku a vytvořte vyvýšené čáry přes koláč.

Pečeme 30 minut až 1 hodinu na 160 st°C Před podáváním nechte dalších 30 minut vychladnout.

Šalvěj
Dřevo

Šalvějové biskety pro kuřáky Bradley

Vůně s tóny citronu, máty a dřevitých tónů. Jehněčí, vepřové, drůbež a uzeniny jsou zvýrazněny příchutí šalvěje a javorových bisket.

Shop Now