How To Make Brined Smoked Beef Brisket
This smoked brisket has a few secrets: it is brined, generously seasoned with lots of spices, and smoked low and slow to perfection.
Ingredients
Hrudník o hmotnosti 5 až 7 liber
½ šálku košer soli
1 hrnek hnědého cukru
Pro mazání:
2 PL soli
3 lžíce čerstvě namletého černého pepře
2 lžíce chilli prášek
2 PL česnekového prášku
2 PL cibulového prášku
2 ČL kajenského pepře
Preparation
Začněte rozpouštět sůl a cukr v 6 litrech vroucí vody. Poté do této směsi přidejte 6 šálků ledu a nechte vychladnout. Vložte hruď do tohoto nálevu a přikryjte ho.
Necháme přes noc uležet v lednici.
Vyjměte hrudí z lednice a osušte ji. V malé misce přidejte ingredience na potírání. Hrudník ochutíme směsí na tření.
Předehřejte udírnu na 250 °F (121 °C).
Umístěte hruď do udírny, tukovým uzávěrem dolů a kuřte 3 hodiny. K tomu můžete použít mesquite bisquettes.
Po 3 hodinách vyjměte hrudí, zabalte je do fólie a vložte zpět do udírny, přičemž zvyšte teplotu na 275 °F (135 °C). Vařte další 3 hodiny nebo dokud nedosáhne vnitřní teploty 204 °F (96 °C).
Poté odstraňte fólii a vložte ji zpět na udírnu na dalších 30 minut.
Vyjměte z udírny a před podáváním nechte asi 15 minut odpočinout.
Mesquite
Dřevo
Jako nejsilnější z udírenských dřev se skvěle doplňuje s bohatými masy, jako je steak, kachna a jehněčí maso se svou silnější, o něco sladší a jemnější chutí než Hickory.
Shop Now