Jak udělat Nedělní hovězí pečeně
Klasický nedělní recept na hovězí pečeně! Uzeno nízké a pomalé pro skvělé víkendové rodinné shromáždění.
Ingredients
3 až 3 ½ lb hovězího kulatého, zadního nebo svíčkové pečeně
2 šálky hovězího vývaru
1 Velký červenohnědý brambor, oloupaný a nakrájený na kousky
2 mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
2 řapíkatý celer, nakrájený na kousky
2 snítky tymiánu
1 Malá cibule, nakrájená na kousky
3 PL extra panenského olivového oleje
Třít:
3 PL česnekového prášku
2 PL soli
2 PL mletého černého pepře
1 ČL chilli prášek
½ lžičky kmínu
Preparation
Pečeni potřeme ze všech stran olivovým olejem a vložíme do pekáče tukem nahoru.
V malé misce smícháme ingredience. Touto směsí maso dobře okořeníme a na dno pánve zalijeme hovězím vývarem.
Nastavte teplotu udírny na 320 °F (160 °C) a předehřejte ji. Pečeně vařte 40 až 50 minut, nebo dokud nebude zevně opečené. Pro tento recept můžete použít hickory biskety.
Snižte teplotu na 225 °F (107 °C). Přidejte zeleninu a tymián do vývaru, zakryjte alobalem a pokračujte v vaření asi 2 až 3 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 135 °F (57 °C) u medium-rare.
Vyjměte z udírny a před podáváním nechte 10 minut odpočinout.
Bílý ořech
Dřevo
Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.
Shop Now