RECEPT NA UZENÉ MOJO VEPŘOVÉ
Ingredients
Jeden bostonský zadek o hmotnosti 7 liber
1 nebo 2 lahve komerční omáčky mojo
1 láhev chipotle mayo
stroužky česneku (hodně)
Kosher nebo mořská sůl
Černý pepř
Chilli prášek
Kmín
2 čerstvé limetky
Preparation
Pokud máte z vepřového masa kost, odstraňte kost a dejte ji psovi.
Po vykostění byste měli mít 3-4 pěkné kusy vepřového masa.
Marinujte přes noc v omáčce mojo a šťávě ze 2 limetek (volitelně na limetkách).
Po vyjmutí vepřového masa si nechte marinádu pro pozdější použití.
Vepřové maso celé potřeme stroužky česneku. Rozdrťte je, chcete-li.
Suché ingredience smíchejte dohromady ve stejných částech kromě kmínu. Přidejte asi ½ tolik (také volitelné).
Vepřové maso potřete suchými ingrediencemi a během zahřívání udírny nechte rozpustit.
Jakmile bude udírna stabilní při vaší oblíbené teplotě, vložte vepřové maso na horní police. Doporučuje se vyšší teplota, protože vaříte pouze na 175-180 stupňů po dobu 4-5 hodin. Pravidelně kontrolujte hotovost.
Pekanové dřevo je příjemnou volbou pro kouřovou příchuť.
Jakmile maso dosáhne alespoň 175ºF, ale ne více než 185ºF, vyjměte ho z udírny a FTC na jednu hodinu.
Pokud přidáte tekutinu, použijte čerstvou omáčku mojo.
Vezměte zbývající mojo marinádu a vařte, dokud se nezredukuje o ½.
Směs ochlaďte a přidejte stejné množství chipotle majonézy a šlehejte do hladka.
Vyjměte vepřové maso z FTC a nakrájejte maso na kousky 1″ x 1″.
Na housku navršte nakrájené maso a zalijte požadovaným množstvím majonézy.
Podávejte s vašimi oblíbenými stranami.