Uzený Apple dánský/kringle Recept
Skvělý sladký a uzený recept na ty chladné zimní měsíce!
Ingredients
2 šálky mouky - prosáté
¼ lžičky soli
1 šálek másla
1 šálek zakysané smetany
2 jablka
3 PL hnědého cukru
2 PL javorového sirupu
Skořice, muškátový oříšek, kardamom a/nebo mletý hřebíček
Mytí vajec: 1 vejce a ¼ šálku mléka rozšlehané
Preparation
Smíchejte dohromady mouku a sůl.
Do směsi mouky nakrájejte máslo.
Vmícháme zakysanou smetanu.
Těsto zakryjte a dejte přes noc do lednice.
Udit jablka po dobu 1 hodiny při 200 ° F s javorovými bisketami. Po dokončení nakrájejte vychladlá uzená jablka a přidejte hnědý cukr a požadované koření.
Mezitím rozdělte těsto na čtyři části.
Každou čtvrtku vyválejte na pomoučeném povrchu na obdélník o tloušťce asi 1/4” (po jedné, rozvinuté čtvrtky uchovávejte v lednici).
Nakrájejte řadu proužků o tloušťce ½” těstem na obou stranách, přičemž 2-3 palce středu ponechejte nevyříznuté.
Nakrájená uzená jablka vložíme do nenakrájené střední části těsta a posypeme hnědým cukrem, skořicí, muškátovým oříškem, kardamomem a/nebo mletým hřebíčkem.
Střídejte z jedné strany těsta na druhou, skládejte proužky, abyste vytvořili cop, konce přitiskněte k sobě, aby se uzavřely.
Opakujte se zbývajícími čtvrtkami těsta.
Položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.
Copánky pokapejte javorovým sirupem.
Pečte 30 minut při 375 °F.
Recept od: Lena Clayton