Smoked Bourbon Ice Cream

Uzený Bourbon Ice Cream Recept



Mám skvělý nápad! Uzený recept na zmrzlinu Bourbon! Vím, co si myslíš, „Kaluže na sooty krému na dně mého kuřáka… skvělý nápad…“, ale vyslechněte mě. Je to úžasně chutné!

Ingredients

1 ¼ šálku husté smetany

8 Vaječné žloutky

¾ šálku hnědého cukru

½ šálku plnotučného mléka

2 lžíce bourbonu

2 ČL vanilky

1 ČL soli

Preparation

Studený kouř ¾ šálku husté smetany s bílými sušenkami pro 1½ hodin. Vykuřte smetanu v jednorázovém hliníkovém pekáči umístěném uvnitř většího pekáče naplněného ledem, aby se smetana udržela na chladné bezpečné teplotě

Smetanu vyjmeme z udírny a necháme vychladit v uzavřené nádobě v lednici.

Smíchejte uzenou smetanu s čerstvou smetanou podle chuti, dokud nebudete mít 2 šálky smetany (na tento recept jsem nakonec použil ¾ šálku uzené smetany a 1 ¼ šálku čerstvé smetany)

V hrnci ušlehejte žloutky a cukr, poté přidejte smetanu a mléko a spojte.

Zahřívejte na nízkém stupni, dokud pudink nedosáhne 170 °F, za častého míchání.

Není potřeba výrobník zmrzliny

Sundejte z ohně, vmíchejte bourbon, vanilku a sůl.

Sceďte pudink a zakrytý lednicí, dokud teplota neklesne pod 45 °F, nejlépe přes noc.

Přidejte pudink do vašeho zmrzlinovače (postupujte podle pokynů vašeho zmrzlinovače).

Pokud nemáte výrobník zmrzliny, můžete studený pudink jednoduše vložit do nádoby v mrazáku a každých 30–60 minut intenzivně promíchat, abyste získali podobnou konzistenci.