Uzený Jahodová a rebarbora Drob recept
Jedná se o klasické rozpadající se z čerstvých jahod a rebarbory. Ale kouření ovoce mu dá úplně jinou chuť. Chladný před podáváním.
Ingredients
2 ½ šálku jahod, očištěných, oloupaných a nakrájených na plátky
2 ½ šálku rebarbory, nakrájené na plátky
1 hrnek bílého cukru
1 šálek másla, změkl
1 ¼ šálku mouky
1 ½ šálku ovesných vloček
Bikety s příchutí Bradley – jablko nebo třešeň
Preparation
Vložte jahody a rebarboru do jednorázové alobalové pánve na lasagne. Umístěte pánev na udírnu.
Nastavte udírnu na 200 °F pomocí dřevěných bisket dle výběru (s tímto receptem se dobře hodí jablko nebo třešeň).
Jahody a rebarboru dusíme 45 minut. Odstraňte z kuřáka.
Jahody a rebarboru vysypte do zapékací misky 13 x 9. Přisypeme bílý cukr a lžící cukr rovnoměrně rozmícháme v celé jahodě a rebarbore. Ujistěte se, že ovoce je na dně pekáče rovnoměrná vrstva.
Předehřejte troubu na 350 °F.
Ve velké míse smíchejte máslo, cukr, mouku a ovesné vločky, dokud nebudou drobivé. Drobenkovou směs rovnoměrně rozprostřeme na ovoce.
Drobenku pečte 45 minut. Ovocná směs by měla být po stranách bublinková.
Před podáváním vychlaďte.