Uzený Strawberry Shortcake Recept
Tento uzený jahodový koláč je definitivní, musí to zkusit!
Ingredients
1 půllitr loupaných jahod
6-8 Mini (individuální velikosti) andělské dorty
4 šálky šlehačky
½ šálku javorového sirupu
Čerstvé lístky máty na ozdobu
Preparation
Nastavte udírnu na 275ºF pomocí bisket z ovocného dřeva (jako třešeň nebo jablko).
Položte list hliníkové fólie na udírnu. Jahody rovnoměrně rozprostřete po hliníkové fólii. Umístěte stojan do udírny a jahody uďte asi 1½ – 2 hodiny.
Vyjměte jahody z udírny a nechte zchladit v lednici.
Nakrájejte jahody a sestavte koláčky tak, že na malý servírovací talíř položíte mini andělský dort. Navrch dejte nakrájené uzené jahody, kopeček smetany ke šlehání a pokapejte javorovým sirupem. Ozdobte lístkem čerstvé máty.