Pele je uzený Čokoládový lávový dort Recept
Vyzkoušejte uzenou čokoládovou lávu. Pele je havajská bohyně ohně, známá pro její vášeň. Mytologie nám říká, že ovládá lávu, která teče z ostrova na Havaji. Toto je kouřový zvrat na klasickém dezertu a je to perfektní způsob, jak ukončit jakékoli jídlo!
Ingredients
110 g hořké čokolády, nasekané
½ hrnku másla, nakrájeného na kostky (něco navíc si nechejte na vymazání)
1 hrnek cukrářského cukru
2 vaječné bílky
4 žloutky
1PL vanilkového extraktu
Špetka až ½ lžičky kajenského pepře (volitelně, pokud chcete přidat trochu koření do vaší pochoutky!)
¼ šálku a 1 polévková lžíce univerzální mouky
Biskety s příchutí Bradley – prémiový chilli kmín nebo javor
Preparation
Připravte udírnu na uzení za studena (pomocí adaptéru Bradley Cold Smoke Adapter) pomocí prémiových bisket s chilli kmínem nebo bisket s příchutí javoru.
Hořkou čokoládu udí za studena na hliníkové misce nebo plechu po dobu jedné hodiny.
Předehřejte troubu na 425 °F.
Vyjměte čokoládu z udírny a vložte do dvojitého kotle s máslem.
Zahřívejte na středním plameni za stálého míchání, dokud se nerozpustí a nespojí.
Odstraňte z ohně a přidejte cukr, poté bílky a žloutky, dobře promíchejte.
Smíchejte vanilku a kajenský pepř (pokud používáte).
Vmícháme mouku.
Směs rozdělte mezi čtyři ramekiny, které byly dobře namazané máslem.
Pečte 13–15 minut, nebo dokud střed koláčů není měkký a rosolovitý a okraje pevné.
Nechte minutu nebo dvě vychladnout a poté přejeďte nožem po okraji koláčů, abyste uvolnili okraje.
Umístěte talíř na horní část jednoho ramekinu a obraťte. Odstraňte ramekin a ta-da!
Tady je tvůj lávový dort.
Ihned podávejte se svými oblíbenými přílohami, jako je šlehačka, zmrzlina, jahodová omáčka, karamelová omáčka nebo čokoládová omáčka. Doporučujeme Třešňový kompot!
Recept od: Lena Clayton