Pele Smoked Lava Cake

Pele je uzený Čokoládový lávový dort Recept



Vyzkoušejte uzenou čokoládovou lávu. Pele je havajská bohyně ohně, známá pro její vášeň. Mytologie nám říká, že ovládá lávu, která teče z ostrova na Havaji. Toto je kouřový zvrat na klasickém dezertu a je to perfektní způsob, jak ukončit jakékoli jídlo!

Ingredients

110 g hořké čokolády, nasekané

½ hrnku másla, nakrájeného na kostky (něco navíc si nechejte na vymazání)

1 hrnek cukrářského cukru

2 vaječné bílky

4 žloutky

1PL vanilkového extraktu

Špetka až ½ lžičky kajenského pepře (volitelně, pokud chcete přidat trochu koření do vaší pochoutky!)

¼ šálku a 1 polévková lžíce univerzální mouky

Biskety s příchutí Bradley – prémiový chilli kmín nebo javor

Preparation

Připravte udírnu na uzení za studena (pomocí adaptéru Bradley Cold Smoke Adapter) pomocí prémiových bisket s chilli kmínem nebo bisket s příchutí javoru.

Hořkou čokoládu udí za studena na hliníkové misce nebo plechu po dobu jedné hodiny.

Předehřejte troubu na 425 °F.

Vyjměte čokoládu z udírny a vložte do dvojitého kotle s máslem.

Zahřívejte na středním plameni za stálého míchání, dokud se nerozpustí a nespojí.

Odstraňte z ohně a přidejte cukr, poté bílky a žloutky, dobře promíchejte.

Smíchejte vanilku a kajenský pepř (pokud používáte).

Vmícháme mouku.

Směs rozdělte mezi čtyři ramekiny, které byly dobře namazané máslem.

Pečte 13–15 minut, nebo dokud střed koláčů není měkký a rosolovitý a okraje pevné.

Nechte minutu nebo dvě vychladnout a poté přejeďte nožem po okraji koláčů, abyste uvolnili okraje.

Umístěte talíř na horní část jednoho ramekinu a obraťte. Odstraňte ramekin a ta-da!

Tady je tvůj lávový dort.

Ihned podávejte se svými oblíbenými přílohami, jako je šlehačka, zmrzlina, jahodová omáčka, karamelová omáčka nebo čokoládová omáčka. Doporučujeme Třešňový kompot!

Recept od: Lena Clayton