Pokud ještě nedorazilo tam, kde žijete, je na cestě! Chlad na vzduchu a mráz na zemi. Brzy, než se nadějete, budete každé ráno kopat cestu k autu.
Udržet udírnu v suchu a při správné teplotě je v letních měsících snadné. Ale většina Winter vyžaduje víc než jen deštník, aby váš kuřák žhavil a hlavně bezpečně. Zde je několik tipů, jak udržet kouř po celou zimu:
Je to všechno o poloze
Pokud máte dobře chráněnou oblast venku na rovném terénu, mělo by pro vás být relativně snadné udržet kuřáka v bezpečí po celou zimu. Ideální místo pro vašeho kuřáka je vždy venku. Nikdy jej nepoužívejte uvnitř, protože může být extrémně nebezpečný. (a vaše garáž se počítá jako vnitřní).
Najděte si místo, které je co nejvíce chráněné, ale stále v bezpečné vzdálenosti od domu nebo kůlny, aby mohl kouř vycházet ven. Já mám ten svůj po straně domu poblíž naší dílny, kde střecha trčí pár stop a drží většinu prvků na uzdě.
Buďte kreativní
Pokud na to máte prostředky, prostor a možnosti, klidně si pro svého kuřáka postavte malou kůlnu ve stylu přístřešku. Ujistěte se, že stěny mají ventilaci a jsou dobře izolované.
S elektrickým udírnou je nebezpečí chycení uhlíku výrazně sníženo. I tak se ale musíte postarat o vybudování bezpečné konstrukce pro vašeho kuřáka. Nepochybně ne každý z nás (včetně mě) dokáže postavit vlastním kuřákům dům, ve kterém budeme žít během zimních měsíců. V důsledku toho musíme být trochu vynalézavější. Některá skvělá řešení, se kterými jsem se setkal, zahrnují blokování větru překližkou a vyskakovací sluneční stan.
Nezapomeňte vždy ponechat přístup ke dvířkům kuřáka a nechat ventilační otvor volný.
Udržujte to horké
Dostat kuřák až na 200+°F je v létě snadné. Můj je obvykle v polovině cesty, než ho vůbec zapnu. Ale v zimě váš kuřák ztrácí hodně tepla ven.
Teplo uniká kovem udírny a dovnitř se přivádí studený vzduch, aby podporoval spalovací proces. Kromě toho vlhkost z vaření masa a voda v pánvi kondenzuje na vnitřní straně udírny a dále ji ochlazuje.
Dejte si na kouření více času než normálně a dopřejte kuřákovi dostatek času na zahřátí. Udržení kuřáka chráněného a chráněného před živly (viz příklady výše) pomáhá udržet kuřáka při správné teplotě. A hlavně mějte zavřené dveře. Miluji pokukování, ale všechen tvůj horký vzduch posílá ven předními dveřmi.