Uzené Ribeye strips a sladká paprika Fajitas
Většina lidí, kteří mě sledují na sociálních sítích, ví, že moje tři měsíce stará lednička za 3000 dolarů se úplně zhroutila. I po téměř půltuctu oprav. A díky nejrozmanitějšímu systému zákaznických služeb od společnosti LG Electronics jsem nyní čtvrtý týden bez funkční chladničky a mrazničky.
Horší už to být nemůže!
Po páté opravě a druhé havárii, kvůli které fungoval pouze dávkovač vody ve dveřích, jsem zachránil to malé jídlo, které se nepovedlo ptákovi dodo, a schoval ho do staré lednice v garáži.
Člověk by si myslel, že s tím bude všechno v pořádku, ale ne. Kvůli Polar Vortexu č. 972 je moje garáž tak akorát studená, takže stará lednička opravdu nefunguje, zvláště mrazicí oddíl. Proto jsem bedlivě sledoval to malé jídlo, které jsem tam měl, a snažil jsem se ho použít, než se potřetí rozmrazí.
A to mě přivádí k tomuto malému receptu, který jsem vymyslel minulou noc.
Cheesesteakové sendviče
Tento víkend se moje lednička LG trvale ponořila, aby se stala tím, co je nyní opravdu velkým maličkostí z nerezové oceli, která sedí v mé kuchyni. Ale než jsem si uvědomil, že to k tomu směřuje, navštívil jsem svého řezníka. Tu konkrétní sobotu měl nakrájené ryzce.
Okamžitě jsem si pomyslel „Philly cheesesteak sendviče“ a koupil dvě kila masa, nakrájeného na plátky jako slanina na silné plátky.
Podařilo se mi to zmrazit, když jsem v neděli zjistil, že v lednici je zase toast. Následující pátek jsme ale vyšplhali na 40 stupňů a zboží v garážovém mrazáku se začalo rozvážet. Nechtěl jsem utratit skoro 20 dolarů za ribeye, takže jsem přišel s tímto:
Bacon Maven's Smoked Ribeye a Sweet Pepper Fajitas
Pro Kouř
Dvě libry na tenké plátky ribeye
Jedna tyčinka másla
Kmín - 2 lžičky
Chilli prášek - 2 lžičky
Mořská sůl - jedna čajová lžička
Plastová mrazicí taška Ziploc o velikosti jednoho galonu
Mini sladká paprika - 4 šálky
Pro sporák a kuchyň
Basmati nebo jasmínová rýže – 2 šálky nevařené
Mořská sůl - jedna čajová lžička
Kmín - jedna čajová lžička
Chilli prášek - jedna čajová lžička
¼ šálku světlého olivového oleje
Dvě velké polévkové lžíce prolisovaného česneku
Máslo - ¾ tyčinky
Instrukce
Pracujte s jednou librou masa najednou, oddělte plátky, stejně jako byste udělali libru slaniny, a vložte je do sáčku Ziploc.
Polovinu másla rozpustíme a nalijeme do sáčku spolu s polovinou koření.
Sáček promasírujte, aby se maso rovnoměrně obalilo, a rozložte jej na polovinu udírny.
Opakujte pro další libru a rozložte ošetřené maso na druhou polovinu roštu.
Ano, můžete je úhledně uspořádat do řad plochých proužků, ale pravděpodobně na to budete potřebovat dva stojany. V důsledku toho se zkrátí doba kouření.
Můj způsob: Používám jeden stojan a moje poněkud neúhledná metodika umožňuje trochu více času na uzení. Maso je stále stejnoměrně prouzené, ale má více charakteru, chcete-li, vše takto pomíchané.
Jen se ujistěte, že je vaše vrstva masa rovnoměrně rozložena a uspořádána tak, aby se ze všeho masa kouřilo. Nechcete zakrytou kouli masa, která se nikdy nezasáhne kouřem.
Sladká paprika zachráněná před nehodou
Pro sladké papriky byly další obětí velkého ledničního debaklu. Výsledkem bylo, že taška, kterou jsem měl v garážové ledničce, kolísala mezi tím správným chladem a mrazem až příliš často.
Většina byla ještě čerstvá a použitelná, ale mnohem déle a ta většina se chystala jít cestou svých mrazivých sourozenců. Nic jsem jim neudělal, ale usekl jsem hlavy stonků.
Poté jsem je rovnoměrně rozmístil po větrané spodní desce vařiče na kuře z plechovky piva William-Sonoma. Je to velké asi jako střední soté pánev a s malými roládami, jako jsou tyto mini papričky. Díky tomu je bezproblémové dostat je dovnitř a ven z kuřáka.
Vzácné nebo středně dobré, chuť byla vynikající!
Maso a paprika šly do udírny s mesquitem. Nastavil jsem to na 235, ale 20-ti stupňový den to udrželo asi na 225. Na značce hodiny jsem trochu víc zakouřil, maso se krásně protáhlo.
Nechal jsem udírnu běžet dvě hodiny, ale maso jsem měl zatáhnout na 90 minut. Pro mě trochu přehnané.
Pokud dáváte přednost masu medium až medium-well, byli byste docela spokojeni. Dávám přednost tomu mému vzácnějšímu, ale nic z toho jsem nevypotil, protože jsem neskončil s přípravou jídla.
Rare nebo medium-well, chuť byla výborná, jde jen o texturu.
Během poslední půlhodiny kuřák běžel, já jsem měl plné ruce práce v kuchyni. Spusťte rýži v rýžovaru a do vody ve vařiči přidejte mořskou sůl, kmín a chilli prášek. Můj rýžovar funguje docela rychle, ale trvalo mi 15 minut, než česnek zkaramelizoval.
Čas na karamelizaci česneku
Ve velkém All-Clad talířku jsem rozehřál olivový olej na středně nízkou teplotu a přidal česnek, jakmile byl olej teplý. S občasným promícháním, ale bez zvýšení teploty hořáku, tento nízký a pomalý přístup naprosto přemění česnek z jeho téměř hořkého syrového stavu na něco oříškového a sladkého.
Udělal jsem to při velmi nízkých teplotách a vydržel jsem to až 30 minut jen na pár lžic česneku. S tak dobrým výsledkem si ho namažete na pořádný krajíc chleba a už nikdy nebudete chtít nic jiného.
Tortilly, zakysaná smetana, zelená cibule a samozřejmě pivo na doplnění
Těsně předtím, než jsem vytáhla maso a papriky z udírny, jsem vzala velkou pánev a na střední teplotě rozpustila půlku másla.
Po rozpuštění másla jsem rychle přidala za rychlého míchání uzené maso. Po zmírnění tepla jsem na ni nasadil víko.
Další kroky:
Smíchejte uzené sladké mini papričky a karamelizovaný česnek, rychle promíchejte, aby se obalily, a poté vmíchejte většinu uvařené rýže.
Nechal jsem hořák o něco méně než střední, přiklopil jsem poklici i na tuto pánev a nechal jsem papriku i maso trochu usadit, asi 15 minut za občasného míchání.
Nakonec jsem k masu přidala rýži a papriku, promíchala, aby se spojila, a pak znovu přiklopila na dalších 10 minut, jak se chutě spojily.
Hromada teplých tortill, trocha zakysané smetany s nakrájenou zelenou cibulkou a pivo, které jsem si nechal vychlazené zapíchnout do sněhu na dvorku – vše, co jsem potřeboval k dokončení této velmi chutné večeře.
Nakonec jsem se poplácal po zádech a řekl si: „Lednička? Nepotřebuji žádnou smradlavou ledničku!”
Od The Bacon Maven