This Is The Best Method To Sharpen Knives

Toto je nejlepší způsob Ostření nožů

Posted on: January 12, 2023



První věc, kterou musíme říci, je, že neexistuje správný způsob, jak naostřit nůž. Jsou špatné způsoby, ale ne jeden správný.

První věc, kterou musíme říci, je, že neexistuje správný způsob, jak naostřit nůž. Jsou špatné způsoby, ale ne jeden správný. Viděl jsem, jak tesaři kladou ostří břitvy na dláta a sekery kamenem, který sebrali ze země. Jde spíše o to, naučit se, co máte, a využít toho, abyste z toho vytěžili maximum.

I když mám několik motorových brousek, nechci je používat na kulinářské nože, pokud opravdu nevíte, co děláte. Používám je především pro své nástroje na soustružení dřeva a na renovaci řezbářských dlát. Jedná se o typ pásové brusky, nízkootáčkovou brusku s různými kotouči, Work Sharp 3000 a starší mokrou brusku Woodcraft. Používám hlavně kameny ouachita různých stupňů, když to chci udělat správně. Ale teď většinu času preferuji Lansky.

Použijte diamantové kameny DMT

Používal jsem diamantové kameny DMT. Myslím, že nabízejí spoustu výhod jiným ostřícím zařízením. Nejdůležitější je, že zjišťuji, že mohu nože naostřit a potřebuji je brousit méně často. Méně broušení na noži s kovanou čepelí znamená, že je méně pravděpodobné, že časem nabrousíte prohlubeň v čepeli.

Diamantové kameny mažete raději vodou než olejem, což je fajn. Pokud jste zvyklí na vodní kameny, diamantové kameny nevyžadují před použitím namáčení ve vodě. Stačí to podat pod kohoutek a jít do města. Diamantové kameny se řežou opravdu rychle. Naostření hrany trvá jen pár tahů vs. desítky tahů olejovými kameny. I když uděláte méně tahů, máte menší riziko mírné změny úhlu ostření, pokud si ostření uvolníte, jako já. A jde to tak rychle, že ostření je menší problém. Takže máte větší sklon k lepší údržbě nožů.

Diamantové kameny se časem nesypou

Kameny, které používám, mají na obou stranách různé zrnitosti. Proto asi pět tahů na každou stranu čepele na jemném kameni, potom asi sedm tahů na stranu na extra jemném a máte ostří ostrou jako břitva. Diamantové kameny se časem nelámou a vyžadují zploštění, jako to dělají olejové a vodní kameny. Mimochodem, co používáte na zploštění olejového kamene? Velký diamantový kámen. Třísky se nehromadí a neucpávají povrch kamene, jak se to stává u olejových kamenů.

Preferuji velké brusné kameny. Myslím, že vám poskytnou větší plochu pro práci při broušení velkých nožů, jako jsou nože dlouhé 10 palců a delší. Vím, že někteří lidé považují tak velké nože za malou mačetu. Ale naučil jsem se zacházet s nožem v restauračních kuchyních, kde se větší promítlo do větší efektivity.

Pokud chcete použít jednodušší metodu…

Použijte kapesní ořezávátko. Například Sharp-X je perfektní kapesní ořezávátko pro tvarování a udržování ostří ostrých jako břitva na všech vašich venkovních a kuchyňských nožích.

Otočná základna X se vyklápí, aby se zlepšila bezpečnost a stabilita při ostření pro přesnější ostří. Hrubé bity z karbidu wolframu, nastavené v univerzálním úhlu 22 stupňů, rychle přetvoří tupou čepel, zatímco jemné keramické tyčinky dokončí čepel až na hranu břitvy.

Pogumované TPR držení prstů zajišťuje protiskluzový úchop a čtyři gumové nožičky 3M® zajišťují základnu X-base na téměř jakémkoli rovném povrchu. Po použití se Sharp-X pro uskladnění složí.

Doufáme, že se vám náš mini průvodce o nejlepší metodě broušení nožů pro uzení potravin líbil. Nezapomeňte se podívat na Blog Bradley Smoker pro více skvělých tipů a triků pro lov a rybaření po celý rok!