Uzení je skvělý způsob, jak dochutit maso, ryby a drůbež a zjemnit maso. Se správnou elektrickou udírnou a několika tipy a triky Bradley Smoker to zabere méně času a energie, než byste si mysleli.
Bradley Smoker je zábava používat. Zde vám ukážeme, co potřebujete vědět pro bezpečné uzení potravin.
Jak bezpečně používat kuřák?
Řiďte se těmito základními bezpečnostními radami, abyste si mohli užívat svého kuřáka ještě dlouho.
- Postupujte podle pokynů výrobce
Před použitím si přečtěte a dodržujte pokyny výrobce. Pěkně popořádku:
- Nepřekračujte teplotní limit 280°F. Naprostá většina potravin je každopádně lepší udit při nižších teplotách.
- Pokud se rozhodnete pro kontrolu teploty jídla použít jiný teploměr, ujistěte se, že je vhodný do trouby. Nenechávejte teploměr uvnitř udírny.
Doporučujeme bezpečné minimální teploty potravin takto:
ČERVENÉ MASO | Teplota kouření (F) |
Hrudník | 190-205 F (100 C) |
Žebra | 190-200 F (100 C) |
Zadní žebra | 185-190 F (90 C) |
Chuck pečeně | 190-200 F (100 C) |
Klobásy | 160 F (72 C) |
DRŮBEŽ | Teplota kouření (F) |
Kuře - (celé) | 170 F (77 C) |
Kuřecí stehna a křídla | 170 F (77 C) |
Turecko – (celé) | 170 F (77 C) |
Krůtí nohy/křídla/prsa | 165-170 F (77 C) |
PLODY MOŘE | Teplota kouření (F) |
Losos | 145 F (63 C) |
Krevety | 225 F (107 C) |
- K ochraně rukou před popálením vždy používejte rukavice nebo chňapky.
- Při vaření nikdy nenoste volné oblečení. Pokud máte dlouhé vlasy, zajistěte si je.
- Pro horké povrchy používejte knoflíky nebo rukojeti.
- Nikdy neponořujte šňůry do kapalin a nikdy je nepoužívejte v roztřepeném stavu. To vás ochrání před úrazem elektrickým proudem.
- Kabely také nedávejte blízko k ničemu příliš horkému.
- Vždy odpojte kabely, když je nepoužíváte.
- Doporučujeme NEPOUŽÍVAT žádné další příslušenství, které by vám mohlo způsobit zranění.
- Pokud si myslíte, že je potřeba prodlužovací kabel, musí to být schválený 3žilový kabel pro velké zatížení (uzemněný) – nedoporučujeme delší než 6 stop kvůli riziku ztráty napájení, ke kterému může dojít u dlouhých prodlužovacích kabelů.
2. Čeho se vyvarovat
● Nepoužívejte kuřák Bradley k žádným účelům, pro které nebyl navržen.
● Před spuštěním je třeba naplnit nádobu na vodu a musíte ji zkontrolovat alespoň každé 2 až 3 hodiny, abyste ji vyprázdnili a znovu naplnili čerstvou vodou, abyste se ujistili, že je prostor pro uhašení bisket.
3. Pouze pro venkovní použití
- Nikdy nepoužívejte kuřák Bradley v uzavřeném prostoru nebo v blízkosti věcí, které by mohly vzplanout.
- Pro případ nouze doporučujeme umístit poblíž kuřáka hasicí přístroj.
- Při přemísťování udírny obsahující horkou mastnotu buďte mimořádně opatrní. Nechte nejprve vychladnout a poté přesuňte.
- V blízkosti benzínu nepoužívejte kuřák. Uchovávejte jej mimo dosah jiných hořlavých kapalin nebo plynů.
- Nepřikrývejte tác na udírnu ani rošty hliníkovou fólií.
- Nepřemisťujte kuřák, když je v provozu.
● kuřák vždy chraňte před přírodními živly, jako je déšť a sníh, protože ho mohou poškodit.
● Vždy používejte schválenou elektrickou zásuvku (uzemněnou)
4. Po každém použití kuřák uschovejte
Pokud udírnu nepoužíváte, odpojte ji, očistěte od mastnoty a uložte ji na suchém krytém místě. Pamatujte, že mastnota, když se nahromadí, může způsobit požár, proto je před uskladněním nezbytné čištění
● Uhašené biskety Bradley uchovávejte mimo dosah všech hořlavých materiálů.
● Udržujte kuřáky mimo dosah dětí a domácích zvířat.
● K zakrytí kuřáka nepoužívejte papírové výrobky/balicí krabice.
Toto jsou základy bezpečného používání naší udírny.
3 základní triky před uzením masa
Vše, co opravdu potřebujete, jsou ochucené dřevěné štěpky, nízké teplo, trochu vody a samozřejmě správné množství kouře, abyste pokaždé získali lahodné uzenářské jídlo. Níže uvádíme několik základních tipů, které vám pomohou zajistit, abyste svým blízkým podávali zdravé, chutné a bezpečné uzené maso.