Tips, Tricks, and Hacks for Safe Food Smoking

Tipy, triky a Hacky pro Bezpečné jídlo kouření

Posted on: January 13, 2023



Kouření je skvělý způsob, jak přidat chuť masu, rybám a drůbeži a zjemnit maso. Zabere to méně času a energie, než byste si mysleli se správným elektrickým kuřákem jídla a několika tipy a triky Bradley Smoker.

Uzení je skvělý způsob, jak dochutit maso, ryby a drůbež a zjemnit maso. Se správnou elektrickou udírnou a několika tipy a triky Bradley Smoker to zabere méně času a energie, než byste si mysleli.

Bradley Smoker je zábava používat. Zde vám ukážeme, co potřebujete vědět pro bezpečné uzení potravin.

Jak bezpečně používat kuřák?

Řiďte se těmito základními bezpečnostními radami, abyste si mohli užívat svého kuřáka ještě dlouho.

  1. Postupujte podle pokynů výrobce

Před použitím si přečtěte a dodržujte pokyny výrobce. Pěkně popořádku:

  • Nepřekračujte teplotní limit 280°F. Naprostá většina potravin je každopádně lepší udit při nižších teplotách.
  • Pokud se rozhodnete pro kontrolu teploty jídla použít jiný teploměr, ujistěte se, že je vhodný do trouby. Nenechávejte teploměr uvnitř udírny.

Doporučujeme bezpečné minimální teploty potravin takto:

ČERVENÉ MASO Teplota kouření (F)
Hrudník 190-205 F (100 C)
Žebra 190-200 F (100 C)
Zadní žebra 185-190 F (90 C)
Chuck pečeně 190-200 F (100 C)
Klobásy 160 F (72 C)
DRŮBEŽ Teplota kouření (F)
Kuře - (celé) 170 F (77 C)
Kuřecí stehna a křídla 170 F (77 C)
Turecko – (celé) 170 F (77 C)
Krůtí nohy/křídla/prsa 165-170 F (77 C)
PLODY MOŘE Teplota kouření (F)
Losos 145 F (63 C)
Krevety 225 F (107 C)
  • K ochraně rukou před popálením vždy používejte rukavice nebo chňapky.
  • Při vaření nikdy nenoste volné oblečení. Pokud máte dlouhé vlasy, zajistěte si je.
  • Pro horké povrchy používejte knoflíky nebo rukojeti.
  • Nikdy neponořujte šňůry do kapalin a nikdy je nepoužívejte v roztřepeném stavu. To vás ochrání před úrazem elektrickým proudem.
  • Kabely také nedávejte blízko k ničemu příliš horkému.
  • Vždy odpojte kabely, když je nepoužíváte.
  • Doporučujeme NEPOUŽÍVAT žádné další příslušenství, které by vám mohlo způsobit zranění.
  • Pokud si myslíte, že je potřeba prodlužovací kabel, musí to být schválený 3žilový kabel pro velké zatížení (uzemněný) – nedoporučujeme delší než 6 stop kvůli riziku ztráty napájení, ke kterému může dojít u dlouhých prodlužovacích kabelů.

2. Čeho se vyvarovat

● Nepoužívejte kuřák Bradley k žádným účelům, pro které nebyl navržen.
● Před spuštěním je třeba naplnit nádobu na vodu a musíte ji zkontrolovat alespoň každé 2 až 3 hodiny, abyste ji vyprázdnili a znovu naplnili čerstvou vodou, abyste se ujistili, že je prostor pro uhašení bisket.

3. Pouze pro venkovní použití

  • Nikdy nepoužívejte kuřák Bradley v uzavřeném prostoru nebo v blízkosti věcí, které by mohly vzplanout.
  • Pro případ nouze doporučujeme umístit poblíž kuřáka hasicí přístroj.
  • Při přemísťování udírny obsahující horkou mastnotu buďte mimořádně opatrní. Nechte nejprve vychladnout a poté přesuňte.
  • V blízkosti benzínu nepoužívejte kuřák. Uchovávejte jej mimo dosah jiných hořlavých kapalin nebo plynů.
  • Nepřikrývejte tác na udírnu ani rošty hliníkovou fólií.
  • Nepřemisťujte kuřák, když je v provozu.
● kuřák vždy chraňte před přírodními živly, jako je déšť a sníh, protože ho mohou poškodit.
● Vždy používejte schválenou elektrickou zásuvku (uzemněnou)
4. Po každém použití kuřák uschovejte

Pokud udírnu nepoužíváte, odpojte ji, očistěte od mastnoty a uložte ji na suchém krytém místě. Pamatujte, že mastnota, když se nahromadí, může způsobit požár, proto je před uskladněním nezbytné čištění

● Uhašené biskety Bradley uchovávejte mimo dosah všech hořlavých materiálů.
● Udržujte kuřáky mimo dosah dětí a domácích zvířat.
● K zakrytí kuřáka nepoužívejte papírové výrobky/balicí krabice.

Toto jsou základy bezpečného používání naší udírny.

3 základní triky před uzením masa

Vše, co opravdu potřebujete, jsou ochucené dřevěné štěpky, nízké teplo, trochu vody a samozřejmě správné množství kouře, abyste pokaždé získali lahodné uzenářské jídlo. Níže uvádíme několik základních tipů, které vám pomohou zajistit, abyste svým blízkým podávali zdravé, chutné a bezpečné uzené maso.

1) Dávám přednost kouření syrové stravy:

Chuťové sloučeniny v kouři jsou rozpustné ve vodě, takže cokoli plánujete vařit, vždy kouřte syrové, abyste získali tu nejlepší chuť. Vždy můžete udit například vařenou šunku, ale chuť kouře nebude stejná jako chuť uzené syrové, a pokud se rozhodnete udit jídlo, které je vařené, uzavřete je vysavačem a nechte na chvíli vychladit, aby kuřák „potopit se“

2) Rozmrazování a rozmrazování:

Pokud je vaše maso ve zmrazeném stavu, musíte ho před vařením v udírně důkladně rozmrazit. Existují tři způsoby bezpečného rozmrazování masa; chlazení, studená voda a mikrovlnná trouba.

3) Marinování:

Pokud používáte marinádu, marinujte maso vždy při kontrolovaných teplotách. Tím se zabrání růstu bakterií v potravinách.

Závěrečné myšlenky

Ať už teprve začínáte, nebo jste starý profík, který pravidelně udí maso pomocí našeho udírny Bradley, doporučujeme vám dodržovat bezpečnostní tipy výše. Tyto tipy zajistí, že budete mít s udírnou Bradley ty nejlepší možné zkušenosti a že vaše uzené jídlo bude pokaždé chutné, jemné a bezpečné.
Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.