Z ničeho se vám sliny tak nesníží jako lahodné vůně, které pocházejí ze prskajících shish kobů. Kombinace ochuceného masa a zeleniny napíchané na rozpáleném grilu způsobí, že se bude chtít každý bůček až k baru.
Ať už na špízy naložíte hovězí maso, drůbež, mořské plody, divokou zvěř nebo jen plodiny, Shish Kabobs lze úspěšně uvařit v několika krocích.
Jsme tady v Bradley Smoker jsou velkými fanoušky Kabobs a rádi by vám pomohli udělat z této skvěle chutnající metody vaření novou tajnou zbraň ve vašem grilovacím arzenálu.
Grilovací tipy pro Shish Kabobs
-
Špejle
Není třeba kupovat luxusní sadu špejlí. Jídlo udělá všechno. Můžete použít cokoliv od plochých dřevěných tyčinek až po kovové košíky. Nejlevnější variantou jsou dlouhé, kulaté špejle vyrobené ze dřeva. Nejlepší na nich je vyhodit je, když skončíte. My Před vložením a grilováním doporučujeme namočit dřevěné špízy na 30 minut. -
Zelenina
Kupte si čerstvé suroviny buď v obchodě s potravinami nebo na místním farmářském trhu. Letní squash a cuketa jsou náhodou v sezóně a na špejlích jsou úžasné. Mezi další zeleninu, kterou je třeba zvážit, patří bílá cibule, houby, paprika a rajčata. Některé druhy ovoce, jako je jablko a ananas, mohou pomoci posunout vaše Kaboby na novou úroveň. -
Hovězí
Vybírejte kusy hovězího masa, které se tradičně hodí ke grilování – steakové maso. Ostrým nožem je rovnoměrně nakrájejte na kostky, aby se rovnoměrně propekly. To platí pro všechna masa, zejména kuřecí a vepřové. -
Marinování
Vyberte si jedno nebo dvě masa k marinování buď ve sladkokyselém, citronově česnekovém nebo vaší oblíbené BBQ omáčce pro větší chuť. Zatímco někteří podlévají celý špíz, může to způsobit, že různá jídla budou chutnat příliš podobně. Shish Kabobs vám dávají jedinečnou příležitost podávat různé pokrmy. Čím více můžete udělat pro zvýraznění chuti každého jídla, tím bohatší a pikantnější bude váš Kabob! Koneckonců, není tento pojem to, o čem jsou Shish Kabobs? -
načítání
Při nakládání špízů střídejte zeleninu a maso, aby se chutě vzájemně doplňovaly. Ujistěte se, že mezi každým kouskem ponecháte malou mezeru, aby se jídlo rovnoměrně propeklo. -
Vaření
Vařte Shish Kabobs na střední až vysoké teplotě přibližně 10 minut. Každé 2,5 minuty špízy otočte pomocí kleští tak, aby se všechny čtyři strany opékaly lícem dolů. Možná budete chtít oddělit určité potraviny, jako jsou rajčata, na jeden špíz, abyste se vyhnuli jejich převaření.
Když jsou špízy hotové, ihned podávejte s bramborovou kaší, zeleným salátem a čerstvým ovocem!
Doufáme, že vám tyto nápady pomohou vytvořit ještě lépe chutnající Kabobs. Máte nějaké speciální techniky nebo návrhy, o které byste se chtěli podělit? Dejte nám vědět v komentářích!
Obrázek CC s laskavým svolením Glena Edelsona na Flickru