Pokud je to poprvé, je lepší zvolit malého krocana. Nejprve předehřejte Bradley na nejvyšší teplotu, kterou můžete získat. Piškoty zatím nezatěžujte. Během předehřívání se ujistěte, že je také zapnuté spalování bisket a udržujte ventilační otvor na 1/4 – 1/2 otevřený. Naložte biskety, pak krůtu. Po vložení krocana do udírny otevřete ventilační otvor do 3/4, aby se zcela otevřel.
Při kouření při nízkých teplotách má kůže tendenci být gumová nebo kožovitá. Rád suším krocana na vzduchu odkrytého v lednici 8 – 24 hodin před uzením. Po vysušení na vzduchu to bude vypadat hrozně, ale to pomáhá křupavé kůži. Kromě toho vypadá stále skvěle i po úplném uzení a uvaření. Používám 2:00 – 2:20 hodin jablečné nebo javorové biskety.
Jak kouřit Turecko
Existuje několik způsobů, jak můžete krocana kouřit. Můžete to celé udit na stojanu vodorovně. Vaření trvá nejdéle. Udržujte dutinu otevřenou, aby se do dutiny mohl dostat kouř a teplo. Tím se urychlí vaření a prsa se propékají rovnoměrněji.
Můžete použít hliníkovou pánev, ale je vhodnější použít pánev s nízkými stranami. Spodní část krůty nemusí mít žádnou barvu, pokud nemáte stojan, který ji může zvednout ze dna pánve. Někteří umístí krůtu přímo na stojan, pod něj umístí stojan s pánví, aby zachytili kapky a/nebo minimalizovali čištění.
Při vodorovném vaření se v prohlubni bude shromažďovat velké množství šťávy. Při vyjímání ptáčka z udírny buďte opatrní, při naklonění vyteče šťáva. Stačí jen jeden případ, než se horké šťávy rozlijí na vaši nohu a chodidlo, abyste se naučili tuto lekci tvrdě.
Vaření vertikálně
Dalším způsobem je vařit vertikálně, ale budete potřebovat vertikální pekáč na krůty. Tato metoda zabere mnohem méně času než vaření vodorovně. Vertikální pekáč stojí krocana. To umožňuje, aby kouř a teplo proudily do dutiny bez jakýchkoliv překážek. To je můj oblíbený způsob, jak kouřit krůtu, protože mám Děrovaný hliníkový stojan na smažení krůtí drůbež.
Při vertikálním kouření krůty budete muset zdvojnásobit stojany, abyste udrželi váhu. Je to proto, že nyní již není váha rovnoměrně rozložena po stojanu. Pro 10 lb. krůtu možná nebudete muset zdvojnásobit regály.
Motýl Turecko
Třetím způsobem je motýlí krůta (spatchcock). Tato metoda uvaří krůtu nejrychleji a tmavé a bílé maso se vaří poměrně konzistentně stejnou rychlostí.
Profesionální tip: Bílé maso pochází z prsou a křídel krůty, zatímco tmavé je z nohou a stehen. Bílé lze připsat rychlým výbuchům aktivity, pochází z rychlých svalů, zatímco tmavé maso je konzistentnějším zdrojem energie, protože pochází z pomalých svalů.
Metoda více vaření. Začnete jakýmkoli výše uvedeným způsobem, ale po použití kouře přemístíte krocana do předehřáté kuchyňské trouby a dopečete tam. Nebo po úplném uvaření krůty v Bradley, vložte jej do předehřáté trouby na 218 °C, aby byla kůže křupavá. Sledujte to velmi pečlivě.
Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.