Takže jste se naučili kouřit jídlo. Když máte přátele na večeři, přestali jste před každým jídlem uvádět „Tento udírnu jsem si koupil teprve před pár měsíci“ nebo „Tento recept mám poprvé, takže nevím, jestli funguje…“
Potom hrdě prezentujete své umění s uzeným jídlem (ano, je to umění) rodině, přátelům, sousedům, spolupracovníkům a všem ostatním, kdo jsou na dosah ruky od vašich uzených výtvorů.
Vytvořte si vlastní recepty nebo upravte ty stávající
Nyní jste připraveni začít vytvářet své vlastní recepty nebo upravovat ty stávající. Když se odvážíte ven sami, je jedním z nejdůležitějších rozhodnutí, jaké biskety použít ve svém kuřáku.
Bradley nám to zjednodušuje svými snadno použitelnými bisketami, které jsou nabízeny v široké škále příchutí dřeva. Ale jakou dřevěnou příchuť Bradley Bisquette použít?
Zde je snadno použitelný průvodce chutí dřeva, přizpůsobený speciálně pro Bradley Smoker biskety a fanoušci kouření jídla!
Bisquette |
Příchuť | Potraviny, které fungují… |
Perfektní páry Vyzkoušeno, otestováno a pravdivé |
Olše |
Jemné, pižmové a lehce sladké |
Ryby, mořské plody, vepřové maso a drůbež |
Losos |
Jablko |
Jemné, lehce sladké a ovocné |
Vepřové maso a drůbež |
Šunka |
Třešeň |
Jemné-střední, sladké a ovocné |
Hovězí, jehněčí, drůbeží maso a sýr |
Zvěřina, jako je bažant |
Bílý ořech |
Silný a bohatý |
Vepřové, hovězí a zvěřina |
Slanina nebo Pepperoni |
Jim Beam |
Silné, bohaté a ochucené bourbonem |
Vepřové, hovězí a zvěřina |
Žebra |
Javor |
Jemné, sladké a zemité |
Mořské plody, ryby, vepřové maso, drůbež, sýr a zelenina |
Kuře nebo šunka |
Mesquite |
Silné, lehce sladké a vydatné |
Hovězí maso a zvěřina |
Žebra Použijte pro menší řezy, protože mesquite může být snadno silný |
Dub |
Středně silné a bohaté |
Hovězí, vepřové, krůtí a zvěřina |
Hrudník Dub je skvělý na dlouhé kouření, použijte na větší řezy |
Pacifická směs |
Mírné a čisté |
Mořské plody, ryby, drůbež, sýry a zelenina |
Bílé ryby nebo mořské plody |
Pekanový ořech |
Silné, sladké a máslové |
Vepřové, drůbeží, hovězí a zvěřina |
Vepřová pečeně nebo kotlety |
Speciální směs |
Velmi jemný |
Mořské plody, ryby, drůbež, vepřové maso, sýr a zelenina |
Jakékoli jídlo, ve kterém chcete nádech kouře a nic víc |
Whisky dub |
Středně silné, plné a bohaté |
Hovězí, vepřové, krůtí a zvěřina |
Divoké prase |
Ale pamatujte, toto jsou jen pokyny a jsou velmi flexibilní. Experimentujte pryč!
Považujte jídlo za celek, nejen za protein
Je však třeba mít na paměti několik věcí. Musíte zvážit jídlo jako celek, nejen protein nebo zeleninu, které používáte. Například, pokud plánujete udělat pikantní a pikantní kuřecí pokrm, možná budete chtít přivést své uzení na silnější dřevo, než by se jinak navrhovalo.
V důsledku toho se kouřová chuť projeví skrz koření. V opačném případě, pokud chcete udit velký kus zvěřiny bez dalšího koření, odděleně od staré věrné kombinace sůl a pepř, použijte jemnější dřevo. Výsledkem bude, že přirozená chuť masa bude středem pozornosti.
Na osobních preferencích záleží
Mějte také na paměti své osobní preference. Pokud zjistíte, že dřeviny, jako je mesquite nebo hickory, jsou silné nebo hořké, zvažte použití pouze pro dobře kořeněné a chutné kusy masa, jako je zvěřina nebo hovězí maso.
Případně zvažte výměnu dřeva v polovině procesu uzení za něco mírnějšího. Nebo můžete zkrátit dobu uzení dokončením v troubě. V opačném případě, pokud jste na druhém konci spektra a máte rádi silnou kouřovou příchuť, pak vám lesy jako olše prostě nepřijdou na žádný vepřový pokrm. Jděte raději po něčem silnějším.
Šťastné kouření!